Zabava

Igralec Armie Hammer obtožen posilstva

M. V.
19. 3. 2021, 10.49
Posodobljeno: 19. 3. 2021, 10.58
Deli članek:

Policija preiskuje obtožbo, ki jo je že februarja vložila njegova bivša ljubica.

Profimedia
Armie Hammer

34-letni igralec Armie Hammer se spopada z uradno obtožbo posilstva. Prijavo je vložila 24-letna Effie, ki naj bi bila z igralcem štiri leta v ljubezenski zvezi, medtem ko je bil še poročen z Elizabeth Chambers. Povedala je, da jo je igralec v tem času večkrat »psihično, čustveno in spolno zlorabil«, leta 2017 pa naj bi jo celo brutalno posilil in jo ob tem z glavo butal ob zid. »Štiri ure me je zlorabljal in tepel, ves čas sem skušala zbežati, a me ni pustil. Mislila sem, da me bo ubil. Na koncu je le došel, ne da bi ga zanimalo, v kakšnem stanju sem,« je povedala v uradni izjavi. »Leta sem živela v strahu pred njim, šele sedaj, ko nima nad mano več nobene moči, sem spoznala, kako me je psihično maltretiral, držal v šahu in me zlorablja, ter si upala o tem na glas povedati.«

Armiejev odvetnik je vse obtožbe zanikal in dejal, da je bil njegov odnos z Effie popolnoma obojestranski, da sta oba prostovoljno sodelovala v njem in da naj bi šlo za vnaprej dogovorjene fetiše. V dokaz naj bi predložil tudi Effijina telefonska sporočila, ki jih je še leta 2018 pošiljala igralcu in mu v njih sporočala, kaj želi, da ji dela. »Gospod Hammer ji je dal v odgovoru jasno vedeti, da ne želi več odnosa z njo,« je še dejal odvetnik in jo označil za koristolovko.

A na koncu bo presodilo sodišče. Se je pa v zadnjem času oglasilo kar nekaj deklet, ki so trdile, da je igralec postal preveč nasilen med sicer dogovorjenim BDSM odnosom. Pošiljal naj bi jim tudi zelo nazorna, grozljiva sporočila, povezana s kanibalizmom in nasilnimi fantazijami. Lani se je njegova žena po desetih letih zakona nenadoma odselila, vložila prošnjo za ločitev in s sabo odpeljala ob otroka – menda zaradi drugih žensk in njihovih obtožb. Armie pa je seveda ostal tudi brez kar nekaj že dogovorjenih vlog.