Zabava

Slovenskega radijskega voditelja poslušata Coldplay in Dua Lipa

R.T.
18. 3. 2021, 09.43
Posodobljeno: 18. 3. 2021, 09.43
Deli članek:

Voditelj na Hitradiu Antena, Jaka Peterka se je s skupino IMSET uvrstil v finale mednarodnega glasbenega tekmovanja ISC (mednarodni natečaj za popevko).

Radio Antena
Jaka Peterka

Od 26.000 prijavljenih so slovenske rockerje med zadnjih 15 uvrstili sodniki, kot so Dua Lipa ter člani skupin Coldplay in Linkin Park. V finale so se fantje uvrstili z najboljšo rock pesmijo in najboljšim besedilom.

Skupina je med 26.000 glasbeniki s celega sveta nastopila na mednarodnem tekmovanju v ZDA. Prijavili so se z dvema še neizdanima skladbama, 'Lost Inside' in 'All The Same'. Prebili so se v polfinale z 2300 ostalimi tekmovalci, uspelo pa jim je v kar vseh štirih prijavljenih kategorijah – Performance, Rock, Lyrics in Unpublished. Te dni pa jih je komisija ISC2021 razveselila z novico, da so prišli v finale, med manj kot 1 % vseh prijavljenih in z obema skladbama v kar dveh kategorijah.

Tomaž Levstek
Imset na EMI 2020

»Občutki so nori! Bi se zlagal, če bi rekel, da nismo šli takoj proslavit in nazdravit. In mislim, da še vedno nismo čisto dojeli, kaj se dogaja. Veselo je bilo tudi na Hitradiu Antena z mojimi sodelavci, kjer so me ob prihodu pričakali s čestitkami in kozarčkom rujnega, takoj zatem pa prejel milijon vprašanj, kaj bom storil, če se nam slučajno zgodi tujina? Jah, seveda sem iz prve izstrelil, da bom dal kar odpoved (smeh). No, zagotovo bo v vsakem primeru zanimivo, če se bo ta zgodba slišala tudi v tujini. Ob tem bi se pa iz srca zahvalil vsem, ki stojijo z nami in nas podpirajo. Upamo, da se kmalu vidimo na kakšnem odru, do takrat pa v etru Hitradia Antena,« je dejal Jaka Peterka. 

Da se spogledujejo s tujino, ni nobena skrivnost. IMSET so namreč do sedaj že sodelovali s producentoma iz newyorškega studia Sterling, Tedom Jensenom (Green Day, Linkin Park ...) in Chrisom Gehringerjem (21 Pilots, Dua Lipa, Lana Del Rey ...).

IMSET so bili dejavni tudi med epidemijo – videli smo jih tudi na Koncertu s stolpnice, ki ga je pripravila Hitradio Antena. Na kar 70-ih metrih so viseli v zraku, pripeti na vrvi, ter ob tem igrali v živo.

Tomaž Levstek
Na kar 70-ih metrih so viseli v zraku, pripeti na vrvi, ter ob tem igrali v živo.