skrb za ostale otroke prevzel csd

Tožilstvo potrdilo: deček, ki je umrl v požaru, je bil z verigo priklenjen na posteljo

R.T.
18. 3. 2021, 09.10
Posodobljeno: 18. 3. 2021, 09.16
Deli članek:

Materi grozi zaporna kazen.

Zajem zaslonske slike
Požar je izbruhnil v stanovanju, v katerem je živela družina.

Mati naj bi otroka priklenila, ker je bil agresiven.

Spomnimo: V torek je v stanovanjskem bloku v mestu Gostivar na severu Makedonije okoli osme ure zjutraj izbruhnil požar, v katerem je umrl sedemletni deček, ki naj bi imel noge priklenjene z verigami.

Kot smo poročali, so policisti isti dan prijeli 36-letno S.T., dečkovo mater. Privedli so jo pred preiskovalnega sodnika, ta je zanjo odredil pripor, prepeljali so jo v zapor v Skopju. Po neuradnih podatkih portala Nezavisen sedemletnik ni hodil v šolo, družina – mati samohranilka s štirimi otroki – pa se je iz Resena v Gostivar preselila pred 10 dnevi.

Makedonski mediji sedaj poročajo, da je požar izbruhnil ravno v stanovanju, v katerem je živela družina, deček pa je bil z verigo (ki je imela ključavnico) priklenjen na posteljo. To mu je onemogočilo, da bi ušel ognjenim zubljem in dimu, je potrdilo državno tožilstvo. Kaznivo dejanje, za katero je osumljena ženska, se kaznuje z najmanj petimi leti zapora.

Tožilstvo je prav tako sporočilo, da je skrb za ostale mladoletne otroke je prevzel gostivarski center za socialno delo. Vzrok požara pa preiskovalci še vedno ugotavljajo.