Grozljivka na severu makedonije

Otrok umrl v požaru, priklenjen naj bi bil z verigami, policisti prijeli mater

R.T.
17. 3. 2021, 09.03
Posodobljeno: 18. 3. 2021, 08.23
Deli članek:

V makedonskem mestu Gostivar je včeraj med požarom ugasnilo življenje sedemletnika, ki naj bi bil priklenjen z verigami. Policisti so prijeli mater.

Zajem zaslonske slike
Do požara je prišlo na tretjem nadstropju stanovanjskega bloka.

Včeraj je v stanovanjskem bloku v mestu Gostivar na severu Makedonije okoli osme ure zjutraj izbruhnil požar. Posredovali so gasilci in požar pogasili. Na žalost, se je v požaru zadušil sedemletni otrok. Eno stanovanje je skoraj v celoti zgorelo, več ljudi je poškodovanih. 

Gasilci, policija in zdravniki na kraju so bili nad prizorom šokirani. Prvi podatki zdravniške ekipe namreč kažejo, da so bile noge pokojnega otroka zavezane z verigami, poroča Nova Makedonija. "Preliminarne informacije medicinske ekipe na kraju kažejo, da je bil otrok v času požara priklenjen z verigo. Po navedbah družine so ga priklenili, kar naj bi bil agresiven. Tožilstvo izvaja vse ukrepe za ugotavljanje morebitne kazenske odgovornosti," je včeraj sporočilo Osnovno javno tožilstvo.

V stanovanju so našli tudi 35-letno mater pokojnega otroka, ki je utrpela lažje opekline. Prepeljali so jo v bolnišnico, otrokovo truplo pa so odpeljali na obdukcijo.

Ni hodil v šolo

Včerajšnja tragedija pa je kot kaže le vrh ledene gore, poročajo makedonski mediji. Po neuradnih podatkih portala Nezavisen sedemletnik ni hodil v šolo. Makedonski mediji poročajo, da se je mati samohranilka s štirimi otroki v Gostivar preselila pred 10 dnevi. Predhodno naj bi živeli v mestu Resen. Po podatkih tamkajšnjega centra za socialno delo prehodnih prijav o zanemarjanju ali zlorabi otrok ni bilo. Družina ni prejemala socialne pomoči.

Prijeli mater

Portal Nezavisen prav tako poroča, da so policisti otrokovo mater prijeli že včeraj popoldne, tam bo pridržana tudi danes, nato pa jo bodo privedli pred preiskovalnega sodnika v Gostivarju.