INTERVJU

Matej Zemljič: "Simptomi so trajali skoraj dva meseca. Tako bolan nisem bil še nikoli!"

Nejc Simšič
17. 3. 2021, 21.01
Deli članek:

Priljubljeni igralec Matej Zemljič je zakorakal tudi v televizijske vode, saj že nekaj tednov vsak četrtek vodi nadvse uspešno oddajo Dobro jutro. Simpatični igralec nam je v pogovoru zaupal nekaj zanimivosti svoje nove službe, v kateri zelo uživa.

Adrian Pregelj
Matej Zemljič

Po novem ste voditelj priljubljene jutranje oddaje Dobro jutro. Kako je sploh prišlo do tega?

Poleti so kontaktirali z mano s TV Slovenija in me povabili na sestanek. Povedali so, da me že dalj časa spremljajo, da jim je všeč moje delo in da bi me želeli imeti za voditelja oddaje Dobro jutro. Kar nekaj časa sem razmišljal, ali bi povabilo sprejel, ker do takrat nisem razmišljal o voditeljskih vodah. Že po prvi oddaji se je odločitev izkazala za pravilno. Lahko bi rekel, da me je televizija na neki način začarala. 

Prvo oddajo ste vodil sredi decembra lani, potem pa ste obležali s koronavirusom, kajne?

Res je. Dan pred vodenjem druge oddaje sta me začela boleti glava in grlo. Takoj sem šel na test, ki je pokazal, da sem pozitiven. Oddajo je naslednji dan Mojca Mavec vodila sama. 

Če prav vem, je bilo kar hudo? Kaj je bilo najtežje?

Kar hude simptome sem imel. Poleg izgube okusa in vonja, bolečega žrela in vročine sem imel zelo močne glavobole in vrtoglavice, tiščalo me je v prsih, nisem mogel normalno dihati. Zadihal sem se že, če sem samo vstal iz postelje. Simptomi so trajali skoraj dva meseca. Tako bolan nisem bil še nikoli. Zdaj počasi prihajam nazaj v formo. Začel sem se že ukvarjati s športom, še vedno pa čutim oteženo dihanje in tiščanje v prsih. 

Torej ste morali na vodenje druge oddaje praktično čakati skoraj dva meseca? Je bilo težko čakati?

V bistvu več kot dva meseca. Zanimivo je, kako te bolezen prizemlji. Kako ti vzame vse, kar imaš. V tem obdobju sem se posvečal samo sebi in vse, kar sem si želel, je bilo to, da bi se čim prej pozdravil. 

Zdaj ste že povsem v ritmu televizije in vsak četrtek pozdravljate jutranje gledalce. Vam je všeč nova vloga, vloga voditelja?

Vse bolj mi postaja všeč. Izkušnja vodenja triurne oddaje v živo je zame zelo dragocena. Oddaja Dobro jutro obravnava ogromno tem z zelo različnih področij, prek katerih si širim nova obzorja, izvem kaj novega ter spoznavam nove in zanimive ljudi. 

Adrian Pregelj
Ljubljenec občinstva navdušuje tudi kot novi voditelj oddaje Dobro jutro, ki jo vodi vsak četrtek.

Ste se hitro privadili na oddajo oziroma, po domače rečeno, ste hitro padli not?

Čeprav sem imel v prvi oddaji kar nekaj treme, iz oddajo v oddajo postajam bolj in bolj suveren ter se počasi že začenjam zabavati. 

Je težko voditi triurno oddajo?

V bistvu ne. Sem mislil, da bo veliko težje. Vseeno gre za jutranji program, kjer je celo zaželeno, da je vse čim bolj sproščeno. Ker se zamenja kar nekaj gostov in predstavi veliko različnih tem, mi tri ure minejo zelo hitro. Po oddaji ne čutim prav nobene utrujenosti. Ravno obratno. Po koncu sem poln adrenalina, s katerim kar zajadram na dopoldansko vajo v gledališče.

Kako pa se spopadate z zgodnjim jutranjim vstajanjem? Kot vem, vam to niti ne predstavlja neke težave  ...

Zgodnjega vstajanja sem se navadil že pri snemanju serije Najini mostovi. Tam se snemalni dan začne že veliko prej kot oddaja Dobro jutro. Res je, da pred oddajo po navadi vstanem že ob štirih zjutraj, da grem v miru še enkrat čez oddajo, telovadim, pojem obilen zajtrk in sem ob šestih že na televiziji.

Kako ste se ujeli z ekipo? So vas lepo sprejeli?

Uredništvo oddaje Dobro jutro je prava mašinerija. Vsak delavnik ustvariti triurno oddajo v živo je velik zalogaj. Gre za zelo uigrano in entuziastično ekipo, s katero je užitek sodelovati. Zelo lepo so me sprejeli medse. Ves čas mi stojijo ob strani, me podpirajo in pomagajo z nasveti. Zelo varnega se počutim v tem okolju. 

Kaj pa odzivi domačih in prijateljev? Navsezadnje tudi gledalcev?

Odzivi bližnjih so dobri, seveda pa od njih nočem slišati samo pohval, ampak tudi pripombe. Zelo so me presenetili tudi odzivi gledalcev. Po vsaki oddaji na facebook in instagram dobim ogromno pohval in pozdravov. Veseli me, da so me tudi gledalci vzeli za svojega.