Zabava

Sharon Stone trdi, da so jo ukanili, da je snemala brez hlačk.

M. V.
19. 3. 2021, 12.40
Posodobljeno: 19. 3. 2021, 12.46
Deli članek:

Igralka v svojih spominih govori o slavni sceni iz filma Prvinski nagon, v kateri se vidi njeno mednožje.

Profimedia
Sharon Stone

Skoraj trideset let po premieri film Prvinski nagon še vedno sproža vroče debate. Glavna igralka Sharon Stone je povedala nekaj novega v zvezi s kultnim prizorom s prekrižanjem nog in odsotnostjo spodnjih hlačk. V svoji novi biografiji The Beauty of Living Twice trdi, da so jo ukanili, da med snemanjem res ni nosila spodnjic.

»Popolnoma nič se ne bo videlo, ampak moraš sneti spodnje hlačke, da se od njihove beline ne bo odbijala svetloba. Če se bo, bodo gledalci vedeli, da jih nosiš,« so ji takrat na snemanju menda dejali.

63-letnica se spominja tudi prvega ogled surove verzije filma. »V sobi je bilo polno agentov in odvetnikov, ki niso imeli nič s tem filmom. In takrat sem prvič videla posnetek moje vagine, čeprav so mi dolgo pred tem zagotavljali, da se je ne bo videlo.« Potem je menda prisolila klofuto režiserju Paulu Verhoevenu, odvihrala iz studia in poklicala svojega odvetnika, ki ji je zagotovil, da lahko doseže prepoved predvajanja filma. »A potem sem dolgo razmišljala in se določila, da sceno pustim v filmu. Zakaj? Ker je bila primerna za film in mojo junakinjo in ker sem jo, konec konca, posnela.« Tako v knjigi še enkrat ovrže tudi govorice, da ne gre za njeno telo, ampak telo dvojnice. »Na filmu smo jaz in moji deli telesa!«

Vloga ji je nato prinesla svetovno slavo in naziv seks simbola.

Oglejte si še enkrat ta znameniti prizor brez hlačk: