o načrtih z modrijani

Blaž Švab iskreno: "Za ustvarjanje otroških pesmic nisem talentiran"

Eva Jandl
19. 3. 2021, 20.40
Posodobljeno: 19. 3. 2021, 21.38
Deli članek:

Blaž Švab je dejal, da se s prihodom očetovstva pogled na življenje zanj ni spremenil, povedal je tudi, kakšne načrte imajo z Modrijani.

Osebni arhiv
Pokazal je svoj razgled – ni v New Yorku, ampak pred tapeto v pisarni.

Glasbenik Blaž Švab je že leto dni oče. Svojega sina in partnerice ne želi izpostavljati javnosti, vseeno pa nam je povedal, da je vesel, da je imel v preteklem letu več časa za družino, s katero se rad potepa po domači Oplotnici. S prihodom očetovstva se sicer njegov pogled na življenje ni spremenil. »Že prej sem vedel, da so samo lepi odnosi tisto, kar je najpomembnejše,« je povedal. Kaj počnejo doma, ali sinku tudi rad zapoje, je morda spesnil kakšno otroško pesmico? »Plešemo in pojemo. Vse to počnemo. Za ustvarjanje otroških pesmic pa žal nisem talentiran,« je dejal in se zasmejal. Blaž je že tretja generacija »muzikantov« v družini in očitno gre glasba naprej v četrto generacijo.

SNEMANJE BREZ OBČINSTVA

Blaž je priljubljen televizijski voditelj in pevec glasbene skupine Modrijani. Za njim je že prva oddaja V petek zvečer, pred tem je vodil oddajo Slovenski pozdrav. Kako je na snemanjih, poteka oddaja v živo? »Oddajo V petek zvečer snemamo, vendar snemanje poteka, kot da bi vse potekalo v živo. Predvsem pa je vsa glasba odigrana in odpeta v živo. Zelo uživamo na snemanjih. Čeprav še ni občinstva, je vzdušje enkratno, veselo, polno optimizma. Na kratko: uživamo!« Pa je vodenje takšne oddaje zahtevno? »Vsaka oddaja je zahtevna. Predvsem za glasbenike, ki morajo biti ves čas stoodstotni. Fantje in dekleta hišnega benda so si nadeli ime Diamanti in res so zasijali v polnem sijaju,« je dejal Blaž, ki ima v oddaji sovoditeljico Melani Mekicar. Ta se z vodenjem oddaje spoprijema prvič, sta se ujela kot voditeljski par? »Melani je tako zelo simpatična in navdušena, da je z njo delati eno samo veselje. Ekipa jo je zelo lepo sprejela, vsi dobro in radi sodelujejo z njo, kar je najpomembnejše.« Za konec nas je še zanimalo, kaj se dogaja z ansamblom Modrijani? »Čez nekaj dni bomo predstavili nov valček Moje slovensko srce, prav tako videospot. V začetku junija pa še eno novo pesem. Čaka nas tudi spletni koncert, na velikonočni ponedeljek,« je še povedal Blaž.