Vojska da ali ne?

Trudeau v odzivu na Trumpove grožnje obmolknil, Janša jih deli

R.T./STA
3. 6. 2020, 12.17
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 12.30
Deli članek:

Medtem, ko je kanadski premier na vprašanje o tem, kaj meni o Trumpovi grožnji z vojsko na ulicah, obmolknil, slovenski premier Trumpove govore deli in z njim izraža solidarnost.

Profimedia
Justin Trudeau

Kanadski premier Justin Trudeau je v torek obmolknil za več kot dvajset sekund, preden je odgovoril na vprašanje o odzivu na grožnjo predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa, da bo za umiritev protestov na ulice ameriških mest poslal vojsko.

"Z grozo in zaprepadenostjo spremljamo, kar se dogaja v ZDA," je po dobrih dvajsetih sekundah odgovoril kanadski premier. "Napočil je čas, da se ljudi spravi skupaj, čas za poslušanje ter tudi čas za nauk, da se krivice dogajajo kljub napredku v zadnjih letih in desetletjih," je še dodal in priznal, da bi morala njegova država tudi nasloviti diskriminacijo.

STA
Janez Janša

Precej drugače se do dogajanja v ZDA pozicionira slovenski predsednik vlade Janez Janša. Ta je na svojem twitter profilu včeraj delil Trumpovo izjavo, v kateri napove, da bo “mobiliziral vse, civilne in vojaške vire,” da ustavi proteste in nemire na ulicah. Danes pa je premier delil tudi prispevek ameriške televizije Fox News, ki se osredotoča na nemire in objavo pospremil z besedami podpore: “Ostanite močne, ZDA!” Pred časom pa je delil tvit igralca Jamesa Woodsa, v katerem ta zatrdi, da ameriški problem ni, da so “belci proti črncem,” pač pa, da je “[George] Soros proti ZDA.”