Znotraj družine

Novi podatki o okuženih po preplahu na osnovni šoli v Mariboru

G.G.
3. 6. 2020, 10.58
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 11.25
Deli članek:

Včeraj so opravili 807 testov, odkrili pa dva okužena s covid-19. V torek ni umrl noben bolnik s covidom-19. V bolnišnični oskrbi ostaja pet bolnikov, med njimi ni nihče na oddelku intenzivne terapije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po podatkih Sledilnika sta okužena iz območja Maribora, stara pa od 5 do 14 let. Gre za učenca tretjega razreda osnovne šole Ludvika Pliberška v Mariboru in njegovega brata, ki v minulih dneh ni obiskoval šole.

Že v ponedeljek je bil v statistiko okuženih zabeležen eden od njunih staršev. Oba otroka sta bila brez znakov bolezni. Od kod so prinesli virus oziroma ali je prišel iz tujine, še ni jasno, saj je epidemiološko poizvedovanje še v teku, je včeraj povedal glavni epidemiolog Nacionalnega inštituta za javno zdravje Mario Fafangel.

Direktor NIJZ Milan Krek pa je potrdil, da je v karanteni poleg družine in sošolcev učenca tudi ekipa sodelavcev učenčeve matere na bencinski črpalki v Mariboru.

Na šoli so postopali v skladu z navodili. "Prišla je epidemiologinja iz nacionalnega inštituta, ki je pregledala stanje pri nas, preverila, kje se je učenec gibal, kako imamo razporejene učence v skupine, kako skrbimo za preventivne ukrepe. Potem se je odločila, da bomo zaradi skrajne previdnosti razred pustili v 14-dnevni karanteni skupaj z razredničarko," je dejala ravnateljica šole Lidija Todorovič.

V omenjenem razredu je 18 otrok. Potem ko so na šoli prejeli obvestilo NIJZ o okužbi, so po besedah ravnateljice najprej obvestili starše teh otrok, da so prišli ponje. Ti bodo torej morali v prihodnjih dveh tednih ostati doma.