Tujci

FOTO: Pet pod vlakom, trije pod tovornjakom

J.P.
3. 6. 2020, 11.28
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 11.34
Deli članek:

Takšno ravnanje je izjemno nevarno, pogosto tudi življenjsko nevarno.

Foto: PMP Obrežje
Tujci se v tovorna vozila skrijejo brez vednosti voznikov, največkrat pa, ko vozniki na poti na parkirnih prostorih in počivališčih počivajo.

Dobovski policisti so med včerajšnjo kontrolo tovornega vlaka, ki je v Slovenijo pripeljal iz Srbije, na podvozju vagona našli državljana Irana. Tudi v noči na sredo je v Slovenijo pripeljal tovorni vlak iz Srbije. Policisti so na njegovem podvozju našli dva državljana Alžirije in dva državljana Maroka. Vse so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti mejno kontrolo in pregled vozil opravijo s pomočjo detektorjev srčnega utripa, CO2 testerjev, merilcev debelin materiala, ogledal, kamere in drugih pripomočkov kot so lupa, meter, lestev ipd.

Na Obrežju pa so med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak na podvozju polpriklopnika na rezervnem kolesu odkrili moškega, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli. Še dve osebi sta se skrivali na osovini polpriklopnika. Tudi te tri državljane Afganistana so predali hrvaškim policistom.

Letos so policisti Policijske uprave Novo mesto pri mejni kontroli odkrili 229 tujcev, ki so se skriti med tovorom ali na podvozjih vlakov in tovornih vozil poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.