"Vse kar sem videl okoli sebe je bil dim in ogenj," je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal inženir Muhammad Zubair, eden izmed dveh preživelih v tragičnem letalskem strmoglavljenju nad Pakistanom. "Slišal sem krike iz vseh strani. Otrok in odraslih. Vse kar sem lahko videl je bil ogenj. Ljudi nisem videl, le slišal sem njihove krike. Odpel sem si varnostni pas in zagledal nekaj luči. Šel sem proti luči. Da sem prišel na varno sem moral skočiti tri metre v globino."

V petkovi letalski nesreči je umrlo 97 ljudi. Le dva potnika sta preživela. Oblasti so našle vsa trupla, doslej so jih identificirali 19.

strmoglavljenje, karači
Profimedia
Posledice letalske nesreče v Karačiju.

Letalo letalske družbe Pakistan International Airlines je strmoglavilo nad prestolnico Karači. Padlo je le nekaj minut pred načrtovanim pristankom na mednarodnem letališču Jinnah. Strmoglavilo je na sosesko, ki je od letališča oddaljena dobre tri kilometre. Karači je sicer gosto poseljena prestolnica in eno izmed največjih mest na svetu. V celotni metropoli živi več kot devet milijonov prebivalcev.

strmoglavljenje, karači
Profimedia
Posledice letalske nesreče v Karačiju.

Le nekaj trenutkov pred nesrečo naj bi pilot nadzorni stolp obvestil, da ima težave z motorjem. Po navedbah očividcev je letalo pred strmoglavljenjem krožilo nad letališčem, zaradi česar prihaja do ugibanj, da pilot ni uspel spustiti pristajalnih koles.

Preiskava nesreče se nadaljuje.