Pogrešani v divjini

Dva sta imela izredno srečo, ena ne: po dveh tednih našli truplo

J.P.
4. 12. 2019, 07.49
Posodobljeno: 4. 12. 2019, 07.56
Deli članek:

Avstralski preiskovalci, ki so prečesavali divjino najmanjše celine na tem planetu, so po dveh tednih naleteli na truplo.

Profimedia
Avstralska divjina je negostoljuben kraj (fotografija je arhivska).

Čeprav trupla še niso identificirali, domnevajo, da gre za Claire Hockridge (46). Hockridgeova je potovala z dvema sopotnikoma, ko je njihov avtomobil 19. novembra obtičal v reki Hugh. Tamro McBeath-Riley (52) in Phuja Trana (40) so živa našli v začetku tega tedna. Z Rayjo, psico McBeath-Rileyjeve, so na potovanje krenili iz Alice Springsa. Zagozdeni avtomobil so skušali osvoboditi – tri dni so se naprezali, preden so se razšli, da bi poiskali pomoč. V tem času so porabili vse zaloge vode, vodko, piškote in rezance z govedino, ki so jih imeli v avtomobilu. Tran in Hockridgeova sta jo mahnila proti avtocesti, McBeath-Rileyjeva pa je ostala pri avtomobilu, saj se je bala, da psica ne bo zmogla dolgega pohoda.

McBeath-Rileyjevo in psico so v nedeljo našli približno 1,5 kilometra od avtomobila, Trana pa v torek na posestvu približno 12 kilometrov od zagozdenega vozila. Tran se je od Hockridgeove ločil dva dni prej, ko sta dosegla ograjo posestva. Sledil je ograji, ona pa je ostala za njim.

Preiskovalci so se bali, da je Hockridgeova v avstralski divjini, ker se živo srebro čez dan povzpne nad 40 stopinj Celzija, ostala brez vode.