Iskalna akcija

V avstralski divjini izginili trije, našli še drugega

J.P.
3. 12. 2019, 08.04
Posodobljeno: 3. 12. 2019, 09.38
Deli članek:

Našli so ga približno 12 kilometrov od zagozdenega avtomobila.

Profimedia
Nad zagozdenim avtomobilom so obupali po treh dneh, v tem času pa porabili vse zaloge vode in hrane (fotografija je arhivska).

Trojica, dve ženski in moški, so v odročno notranjost Avstralije odpravili iz Alice Springsa. 19. novembra je njihov avtomobil obtičal v reki Hugh. Včeraj smo poročali, da so v nedeljo našli Tamro McBeath-Riley (52), danes pa še Phuja Trana (40). Še vedno je pogrešana Claire Hockridge (46), McBeath-Rileyjeva partnerica.

Nad zagozdenim avtomobilom so obupali po treh dneh, v tem času pa porabili vse zaloge vode in hrane. K sreči so se dokopali do podtalnice, ki so jo uživali po prekuhavanju in filtriranju. Čez dan so se pred vročino zatekli pod vozilo, ponoči pa v njem spali. Trojica se je končno razšla, da bi našli pomoč: Tran in Hockridge sta jo mahnila v smeri avtoceste, McBeath-Rileyjeva pa je ostala v bližini avtomobila, saj ni bila prepričana, ali bo njena psica Raya preživela dolg pohod.

Policisti so pogrešane iskali s helikopterji. McBeath-Rileyjevo so izsledili približno kilometer in pol stran od avtomobila, potem ko je eden od okoliških prebivalcev prijavil, da je naletel na sledove pnevmatik. Trana so našli približno 12 kilometrov od vozila – dva dni po tistem, ko sta se Hockridgevo razšla. On je sledil ograji, njo pa pustil za seboj. Nanj je na odročni kmetiji, na kateri je Tran našel podtalnico, naletel kmetovalec, ki je preverjal stanje na obsežni posestvi. Ta se nahaja približno 160 kilometrov od mesta Alice Springs. Zdravili ga bodo zaradi izpostavljenosti soncu.

Iskalna akcija za Hockridgevo se tako nadaljuje.