Dve še iščejo

Opazil sledove pnevmatik ... Po dveh tednih so jo našli v avstralski divjini

J.P./STA
2. 12. 2019, 15.01
Posodobljeno: 4. 12. 2019, 07.56
Deli članek:

Avstralko, ki so jo pogrešali skoraj dva tedna, so našli živo v odročnih predelih osrednje Avstralije.

Profimedia
Njihovo vozilo se je zagozdilo v strugi reke Finke (fotografija je arhivska).

Tamro McBeath-Riley so našli s pomočjo helikopterja v bližini podtalnice južno od kraja Alice Springs, od koder je z dvema prijateljicama odšla na pot 19. novembra. Njeni prijateljici še vedno pogrešajo.

Ostala v bližini avtomobila

McBeath-Riley, Claire Hockridge in Phu Tran so se na pot v vročo divjino iz Alice Springsa odpravile popoldne 19. novembra, ko se je njihovo vozilo zagozdilo v strugi reke Finke. Sprva so tri dni poskušale rešiti avtomobil, a brez sreče. V tem času so porabile vse zaloge vode in hrane. Pri preživetju so si pomagale tudi s prekuhavanjem podtalnice, ki je bila že precej izsušena.

Nato pa so se odločile, da se bodo razšle in ločeno skušale najti pomoč. Tranova in Hockridge sta šli v smeri avtoceste, McBeath-Riley pa je ostala v bližini avtomobila.

Policiji je uspelo najti McBeath-Rileyjevo zaradi sporočila v vozilu trojice, ki so ga našli, ko je na sledi pnevmatik opozoril domačin. Ženska se je zatekla v bližino podtalnice, kjer so jo nato našli v nedeljo s pomočjo helikopterja. Zaradi dehidracije in izpostavljenosti soncu so jo prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Iskalna akcija za drugima pogrešanima se nadaljuje.