Obsodba

Vzrok smrti ni bila nesreča med seksom, 27-letnik jo je preprosto zadavil

R.T.
22. 11. 2019, 07.49
Posodobljeno: 22. 11. 2019, 08.06
Deli članek:

Sojenje morilcu 22-letne britanske turistke Grace Millane, ki jo je decembra lani na Novi Zelandiji do smrti zadavil 27-letni moški, se je zaključilo. Napadalec je bil spoznan za krivega umora.

Profimedia
Grace Millane ni več živa.

Pet ur po koncu obravnave so porotniki, sedem moških in sedem žensk, prišli do skupne odločitve. Obtoženi 27-letnik, katerega obramba je trdila, da je pri nesrečni smrti 22-letne Grace Millane, šlo za nesrečo med grobim seksom, je bil spoznan za krivega naklepnega umora.

27-letni napadalec, ki umora ni priznal, je Grace spoznal na večer njenega umora. Srečala sta se v klubu, potem ko sta se našla na aplikaciji za zmenke. Nekaj časa sta skupaj popivala in se zabavala, nato pa sta se vrnila do njegove hotelske sobe, kjer jo je med spolnim odnosom zadavil do smrti.

Po umoru je posnel nekaj fotografij s truplom žrtve, nato pa ga je zbasal v kovček in ga z najetim avtomobilom odpeljal stran ter odvrgel v grmovje. Dan za tem je znova poiskal družbo na aplikaciji za zmenke.

Profimedia
Grace Millane

V tri tedne trajajočem sojenju je med drugim pričala tudi ženska, ki se je z njim prav tako spoznala preko aplikacije za zmenke. Dejala je, da se je med spolnim aktom zbala za svoje življenje. 27-letnik jo je namreč začel daviti brez dovoljenja.

Na sojenje sta priletela tudi starša mlade žrtve. "Grace je bila najino sonce, za vedno jo bova pogrešala," je po razglasitvi odločitve porote dejal njen oče. Sodbo sta z materjo pozdravila a dodala, da nič ne bo izbrisalo njune bolečine in trpljenja.