»Prasec«

FOTO: Morilec mlade turistke sedel le nekaj metrov od njenih skrušenih staršev

S.R.
10. 12. 2018, 09.25
Posodobljeno: 13. 12. 2018, 17.07
Deli članek:

Včeraj so našli truplo pogrešane britanske turistke, danes pa so na sodišče že privedli njenega domnevnega krvnika.

Profimedia
Grace Millane ni več živa.

22-letna Britanka Grace Millane iz mesta Essex je 20. novembra, potem ko je šest tednov s skupino popotnikov potovala po Južni Ameriki, pristala v Novi Zelandiji, kjer je potovanje nadaljevala sama. Družini se je nazadnje javila 1. decembra iz mesta Auckland, nato se je za njej izgubila vsaka sled. Po obsežni iskalni akciji, ko je v državo pripotoval tudi njen oče in lokalno javnost pozval k pomoči, je policija v nedeljo sporočila, da so na obrobju mesta našli njeno truplo. Čeprav identiteta uradno še ni potrjena, je policija prepričana, da gre za pogrešano Britanko. 

Profimedia
Grace z družino.

Policija je sicer že v soboto razkrila, da Millaneova »ni več živa,« potem ko so hotel Citylife, kjer so jo dan pred njenim rojstnim dnevom nazadnje videli v družbi »nekega moškega,« obiskali forenzični izvedenci. Veliko naj bi razkrile že nadzorne kamere v hotelu, policija pa je nato našla še zapuščeno vozilo. V zvezi z umorom so že prijeli enega osumljenca, danes pa so ga privedli pred sodnika. Na sodišču, kjer so zoper njega vložili obtožnico, v kateri mu očitajo kaznivo dejanje umora, je tako sedel le nekaj metrov od skrušene družine Grace Millane. Njegove identitete iz pravnih razlogov sicer niso razkrili. 

»Ne vem, kaj vam v tem trenutku povedati, a vaša žalost mora biti neizmerna. Vsi upamo, da bo pravici zadoščeno hitro in da vam bo to na koncu prineslo nekaj miru,« se je na družino obrnil sodnik Evangelos Thomas. Kempson – njegova družina sicer živi v novozelandski prestolnici Wellington – je bil na sodišču videti precej turobno, po 90 minutah v sodni dvorani, ko sam ni spregovoril in se tudi ni izrekel o krivdi, pa so ga odvedli nazaj v njegovo celico. »Prasec,« je v tem trenutku zakričal eden od prisotnih na obravnavi.

Profimedia
Grace Millane

Profimedia
David in Gillian Millane, starša umorjene Grace.