S polno hitrostjo

FOTO: To je Ozren, ki je za vedno spremenil življenja tričlanske družine. Po trčenju se jim želi opravičiti

J.P.
17. 7. 2019, 09.36
Posodobljeno: 17. 7. 2019, 09.48
Deli članek:

Trenutno je v priporu. V Zagreb je bil namenjen, da bi pobegnil pred slabo družbo. Ni prišel do tja.

Facebook/Nezavisni cestarski sindikat
Uradno še ni potrjeno, kolikšna je bila hitrost BMW-ja. Priče pravijo, da okoli 150 kilometrov na uro.

35-letni Ozren Mlinarić iz Čakovca je v četrtek pred cestninsko postajo Sveta Helena na avtocesti v bližini Zagreba trčil v škodo, v katerem je bila tričlanska avstralska družina. Vozil je pod vplivom droge.

Voznik BMW-ja je v priporu, preiskovalci vzrok za nesrečo še ugotavljajo. Mlinarić sicer predhodnih izkušenj z roko pravico nima. Jutarnji list navaja njegovega odvetnika, ki pravi, da se njegova stranka zaveda svoje odgovornosti in je globoko pretresena. Upa tudi, da se bo lahko čim prej opravičil družini, v katero je trčil. V dveh dneh, ki jih je pred aretacijo preživel doma, je ranjenim napisal pismo, je še razkril odvetnik. Trčenje je pretreslo njegovo celotno družino, a njihove težave so se začele že prej – razdor pripisujejo drogi.

Jutarnji list še poroča, da se je Mlinarić odvisnosti od droge na Rabu zdravil pred dvema mesecema. S terapijami je nameraval nadaljevati, ko se je v četrtek odpravil v Zagreb, da bi se umaknil pred družbo, ki naj bi ga speljala na kriva pota. V hrvaški prestolnici je nameraval nekaj časa ostati, a do tja ni prišel.

Hrvaški mediji so poročali, da je njegov oče takoj po nesreči skušal iz vozila vzeti "stvari", kar pa po odvetnikovih besedah ni res. Sicer naj bi v BMW-ju imel le osebne stvari.

Izven življenjske nevarnosti

V nesreči so nastradali Danijel Dobrenov (38), nekdanji trener igralke tenisa Petre Martić, njegova žena Ana (38) in njun sin (7). Oče, ki je sedel za volanom škode, je v trčenju utrpel hude poškodbe glave in prsnega koša, kakor tudi poškodbe notranjih organov. Dečku so zdravniki zagrebškega kliničnega centra operirali stegensko kost, utrpel je tudi nekaj poškodb glave, mama jo je odnesla s poškodbami glave in prsnega koša.

Pozor, nazorna vsebina! Ogled posnetka na lastno odgovornost!