Za las zgrešil drug avto

VIDEO: Tako je vozil voznik BMW-ja, ki je povzročil tragedijo na cestninski postaji

G.G.
13. 7. 2019, 09.15
Posodobljeno: 13. 7. 2019, 09.26
Deli članek:

Voznik BMW-ja, ki je povzročil razdejanje cestninske hišice, je že nekaj minuto pred tem divjal po hrvaški avtocesti.

Facebook / Varaždinski.hr
Za nesrečo odgovorni voznik BMW-ja je že prej nevarno vozil po avtocesti.

Spletni portal Varaždinski je objavil posnetek vožnje odgovornega za trčenje na cestinski postaji Sveta Helena na avtocesti med Zagrebom in naseljem Goričan. Nek voznik je posnel vožnjo BMW-ja s čakovskimi registrskimi oznakami. "Preden je trčil v cestninsko hišico, me je zgrešil za nekaj centimetrov," je za spletni portal Varaždinski dejal voznik, ki se je nato odločil, da ga "zasleduje" in posname njegovo nevarno vožnjo.

Čez nekaj minut je 35-letnik voznik BMW-ja brez zaviranja s precejšnjo hitrostjo treščil v avto, ki je stal na cestinski postaji. Škodo je odbilo v betonski zid, od tam pa v dva razdelka, namenjena pobiranju carine, ter v zadnji del audija pred njo. Za volanom slednjega je sedel 32-letnik. Skupil jo je tudi ford poljskih registrskih tablic, v katerega je odbilo eno od hišic.

Kakšno je danes stanje hudo poškodovanih? 38-letna ženska, ki je sedela v škodi, in njen 6-letni sin nista več v kritičnem stanju, fantov 38-letni oče pa je še vedno v življenski nevarnosti.

Krivec za nesrečo jo je odnesel brez prask. Hrvaški mediji navajajo priče, ki pravijo, da je po trčenju nepoškodovan izstopil iz vozila, se prijel za glavo in panično ponavljal: »Bog, kaj sem naredil?«