NEurje

FOTO: Po uničujočem neurju je spet udarilo po Ptuju in okolici

G.G./STA
13. 7. 2019, 08.07
Posodobljeno: 13. 7. 2019, 08.43
Deli članek:

Po slabem tednu se je na Ptujskem včeraj zvečer spet razdivjalo neurje z močnim dežjem in vetrom. Padala so drevesa, zaliti so kletni prostori.

Neurje.si / Sandra Fajfarič
Zalite ulice središča Ptuja, 2. del.

Po poročanju portala Neurje.si je nekaj pred 20. uro nad območjem Ptuja nastala močnejša nevihta s silovitim nalivom in močnejšimi sunki vetra. Kombinacija silovitega naliva in posledic nedeljskega neurja (zamašeni odtoki) je botrovala k novim poplavam v podvozih, na cestah in ulicah ter v izpostavljenih objektih. Vpol ure je skupno padlo 25 mm dežja.Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje so gasilci iz štirinajstih stanovanjskih objektov izčrpali devetdeset kubičnih metrov meteorne vode, prekrili pet stanovanjskih objektov s folijo in strešniku ter odstranili podrto drevo iz cestišča.

Na območju občine Hajdina so gasilci iz PGD Hajdina in Draženci iz dveh kleti stanovanjskih objektov izčrpali osem kubičnih metrov meteorne vode, poleg tega so razžagali in odstranili štiri podrta drevesa ter s cestišč odstranili odpadlo vejevje.

Na območju Kidričevega so gasilci iz PGD Talum Kidričevo, Apače, Lovrenc na Dravskem polju, Pleterje, Mihovce-Dragonja vas in Hajdina iz sedmih kleti stanovanjskih objektov izčrpalo 35 kubičnih metrov meteorne vode, počistili cestišča, na katerih so bile veje, ter sprostili kanalizacijske jaške.

Tudi na območju Slovenj Gradca

Neurje je zajelo tudi dele Koroške. V občini Slovenj Gradec so gasilci PGD Pameče - Troblje so posredovali v naseljih Pameče, Gmajna in Gradišče, kjer so iz objektov odstranili vodo, očistili jaške, s pomočjo delovnega stroja očistili strugo potoka ter s protipoplavnimi vrečami zavarovali en objekt. Gasilci PGD Šmartno so iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta v Šmartnem, počistili vodo in objekt zavarovali s protipoplavnimi vrečami.