Spomini iz prejšnjih življenj

Znamenja na koži so znak, kako ste nekoč že umrli

S.N.Č.
13. 7. 2019, 09.02
Posodobljeno: 13. 7. 2019, 10.26
Deli članek:

Preteklost in prihodnost se prepletata v neskončnost, znake preteklih življenj pa vsi ljudje nosimo tako v svoji duši kot tudi na svojih telesih kot popolnoma materialne manifestacije.

Dreamstime
Prirojena črna pika označuje mesto, kjer vas je v enem izmed preteklih življenj zadel metek.

Ko spoznamo pretekla življenja, se zavedamo, da smo več kot naša sedanja osebnost. Vidimo, da smo neskončna bitja in da smo povezani z resnico o celovitosti našega obstoja.

Sprašujemo se: »Kdo sem v resnici?« Odgovor na to vprašanje nas vodi tudi do naših oznak na telesu.

Profimedia
Mihail Gorbačov je glede na znamenje na glavi v enem izmed svojih prejšnjih življenj umrl v požaru.

IZJEMNA RAZISKAVA

Dr. Ian Stevenson (1918-2007) je bil vodja oddelka za psihiatrijo na Univerzi v Virginiji in direktor oddelka za raziskave osebnosti na Univerzi v Virginiji. Zadnjih 40 let je svojo znanstveno dokumentacijo posvetil spominu na pretekla življenja otrok iz vsega sveta, v njegovih spisih pa je več kot 3000 primerov. Mnogi ljudje, vključno s skeptiki in znanstveniki, se strinjajo, da so ti primeri za zdaj najboljši dokaz o reinkarnaciji.

V mnogih primerih je dr. Stevenson kot dokaz o reinkarnaciji in njenih fizičnih posledicah na nadaljnja življenja uporabil medicinske dokumente, ki si bili sestavljeni po smrti osebe. 

Med drugim je dr. Stevenson objavil delo z naslovom Reinkarnacija in biologija – prispevek k etiologiji madežev in prirojene napake. V prvem delu zelo nazorno opisuje predvsem madeže – tiste posebne znake na koži, ki jih novorojenček prinese v svet in ki jih ni mogoče pojasniti samo z dedovanjem. V drugem delu pa se dr. Stevenson osredotoča predvsem na deformacije in druge anomalije, ki jih dojenčki ob rojstvu prinesejo na svet in ki ne morejo biti povezane z dedovanjem, prenatalnimi ali perinatalnimi dogodki (ki se pojavijo med porodom). To monumentalno delo vsebuje več sto slik, ki dokumentirajo dokaze.

SKRIVNOSTNI MADEŽI

Med raziskavo različnih primerov otroških spominov na pretekla življenja dr. Stevenson ugotavlja, da ti otroci pogosto nosijo trajne madeže, ki so domnevno povezani z njihovim umorom ali s smrtjo, ki so jo utrpeli v preteklem življenju. Stevensonova raziskava materinih in prirojenih napak ima tudi poseben pomen za demonstracijo reinkarnacije, kot jo zagotavljajo objektivna in grafična dokazila o reinkarnaciji, pa tudi odlični, čeprav pogosto razdrobljeni spomini sodelujočih pri raziskavi, ki pa jim zaradi težavnosti preverjanja v znanstvenem smislu ne more pripisati enake pomembnosti kot fizičnim znakom.

V mnogih primerih je dr. Stevenson kot nadaljnji dokaz o reinkarnaciji in njenih fizičnih posledicah na nadaljnja življenja uporabil medicinske dokumente, ki si bili sestavljeni po smrti osebe. Dr. Stevenson dodaja, da v primerih prisotnosti madežev in deformacij, ki jih je raziskal in »pojasnil«, ni menil, da obstaja kakšna druga ustrezna razlaga razen reinkarnacije. Samo od 30 do 60 odstotkov teh deformacij lahko pripišemo prirojenim napakam, povezanim z genetskimi dejavniki, virusnimi okužbami ali kemičnimi vzroki (na primer pri otrocih, ki so utrpeli škodo zaradi talidomida ali alkohola). Poleg teh dokazanih vzrokov za od 40 do 70 odstotkov primerov medicinska stroka nima druge razlage, razen zgolj naključje.

DOKAZI

Strokovnjaki, ki se ukvarjajo s preteklimi življenji, razlikujejo več znakov, ki so značilni znaki nasilnih dogodkov v nekaterih preteklih življenjih.
Ti znaki se pojavijo, ko telo med obema inkarnacijama ni popolnoma ozdravelo, zato prirojeni označevalci predstavljajo sledi ran, ki smo jih utrpeli v preteklem življenju.

Kaj na naših telesih, kar imamo na njih že od rojstva, torej razkriva o naših prejšnjih življenjih?

Temen madež

Če imate nekje na telesu oznako rjavo-rdeče barve, ste verjetno v enem izmed svojih prejšnjih življenj umrli v požaru ali pa so vas namerno zažgali. Ta madež tudi pomeni, da je vaša duša iz prejšnje inkarnacije prehitro šla v drugo življenje.

Svetel madež

Svetli označevalci (depigmentacija) pričajo o tem, da vas je v preteklosti požar opekel, morda ste zaradi opeklin tudi umrli, vendar se je to zgodilo že zdavnaj. Manjši kot je znak, več časa je minilo in duša je imela več časa, da si opomore. Možno je, da se je dogodek zgodil v eni izmed vaših najbolj starodavnih inkarnacij.

Madež kot mah

To je znak, da ste v preteklem življenju trpeli zaradi kuge. Da bo spomin na to bolezen uničen, bo vaša duša potrebovala še nadaljnje inkarnacije.

Črna pika

To je sled metka, ki vas je zadel in verjetno tudi ubil v eni izmed preteklih inkarnacij.

Brazgotina ali izboklina

Obe sta sledi strelnega orožja. Ena ali druga se pojavi na mestu, kjer je v enem izmed vaših prejšnjih življenj kroga vstopila v vaše telo, ali pa označuje mesto, kjer vas je v preteklem življenju zadela strupena puščica.

Delček kože na glavi, kjer vam nikoli niso zrasli lasje

Jasen znak, da ste bili v prejšnjem življenju skalpirani.

Madež na beločnici

V starih časih so ljudje pogosto ubijali s prebadanjem oči. Verjetno ste na tak način umrli tudi vi.