Silovito trčenje

Ozren pod vplivom droge, ko je trčil v avtomobil tričlanske družine: mama priznala, da je v "težki situaciji"

J.P.
15. 7. 2019, 08.03
Posodobljeno: 15. 7. 2019, 08.13
Deli članek:

Policijska preiskava je zaključena. Vozil je pod vplivom drog ter brez ozira na omejitev hitrosti.

Facebook/Nezavisni cestarski sindikat
35-letni voznik je trčil pri hitrosti krepko nad 50 kilometrov na uro, kolikor znaša omejitev.

Ozren M. (35) iz Čakovca, ki je v četrtek pred cestninsko postajo Sveta Helena na avtocesti v bližini Zagreba trčil v škodo, v kateri je bila tričlanska družina, in jih hudo poškodoval, je včerajšnji dan preživel v prostorih zagrebške policijske uprave. Čeprav je bil v soboto izpuščen na prostost, so ga po zbranih novih obvestilih še isti dan prijeli na območju Medžimurske županije in ga privedli v Zagreb. Kot poroča spletna stran Index.hr, je imel v krvi sledove opiatov. Hrvaški mediji pišejo tudi, da je v torek na Rabu zapustil terapijo za odvajanje od prepovedane droge GHB (tekoči ekstazi). Zaenkrat še ni znano, če je med vožnjo uporabljal mobilni telefon.

Starša povzročitelja nesreče za hrvaške medije nista hotela komentirati sinovega ravnanja. Ko so novinarji 24sata njegovo mamo vprašali, če bi komentirala nesrečo, je dejala: "Ne. Najprej se moramo posvetovati z odvetnikom, potem pa bomo videli. A zdaj ne. Smo v zelo težki situaciji."

Izven življenjske nevarnosti

Kot smo poročali, tričlanska družina, ki je nastradala v škodi, ni več v življenjski nevarnosti. Po pisanju Jutarnjega lista je za volanom škode sedel Danijel Dobrenov (38), nekdanji trener igralke tenisa Petre Martić, z njim sta bila še njegova žena Ana (38) in sin (7). Družina sicer živi v Avstraliji. 

Oče je v trčenju utrpel hude poškodbe glave in prsnega koša, kakor tudi poškodbe notranjih organov. Dečku pa so zdravniki zagrebškega kliničnega centra operirali stegensko kost, utrpel je tudi nekaj poškodb glave. Fant je včeraj že gledal risanke, šok je popustil. Tudi zakonca sta se že slišala po telefonu – ona namreč leži v bolnišnici KB Dubrava v Zagrebu. Zaenkrat še ne bo mogla k možu in sinu, čeprav si to močno želi. Tudi ona ima – kot mož – poškodbe glave in prsnega koša, a je v nekoliko boljšem stanju.