V torek zapustil terapijo za odvajanje od GHB

Policija prijela divjaka z BMW-jem, ki je povzročil katastrofo na cestninski postaji

G.G:
14. 7. 2019, 07.58
Posodobljeno: 14. 7. 2019, 12.10
Deli članek:

Policisti so včeraj zvečer vendarle pridržali povzročitelja hude prometne nesreče na cestninski postaji v bližini Zagreba.

Facebook/Nezavisni cestarski sindikat
Uradno še ni potrjeno, kolikšna je bila hitrost BMW-ja. Priče pravijo, da okoli 150 kilometrov na uro.

35-letni voznik BMW-ja je v četrtek s hitrostjo okoli 150 kilometrov na uro trčil v stoječi avtomobil pred cestninsko postajo Sveta Helena na avtocesti v bližini Zagreba. V škodi, v katero je trčil, je bila tričlanska družina, ki po zadnjih podatkih ni več v življenjski nevarnosti. Jutarnji list poroča, da je bil za volanom škode 38-letni Danijel Dobrenov, nekdanji trener znane igralke tenisa Petre Martić. Z njim sta bila v avtu še njegova žena in sedemletni sin. Družina sicer živi v Avstraliji, na Hrvaškem pa so bili na obisku.

Povzročitelj nesreče, 35-letni Ozren M. iz Čakovca, je po zaslišanju v soboto dopoldne zapustil policijsko postajo. Zvečer pa so ga spet prijeli in pridržali, čeprav še niso znani rezultati analize krvi in urina. Alkotest je takoj po nesreči sicer pokazal 0,0 promila, v takšnih primerih pa je nujna natančnješa preiskava.

Jutarnji še piše, da bi lahko na odločitev o pridržanju vplivala tudi informacija, da je 35-letnik v torek na Rabu zapustil terapijo za odvajanje od prepovedane droge GHB (tekoči ekstazi). Možno pa je tudi, da je policija od telefonskega operaterja prejela dokaz, da je v času vožnje uporabljal mobilni telefon.