Pedofil

Je to iztirjenec, ki je pograbil Madeleine McCann? Umoril je tri otroke ...

J.P.
6. 5. 2019, 10.15
Posodobljeno: 6. 5. 2019, 11.02
Deli članek:

Osumljenec je že za rešetkami, o Maddie pa ni več ne duha ne sluha že 12 let.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

"Zamaskiranec", kot se glasi vzdevek obsojenega morilca, naj bi se v 90. letih prejšnjega stoletja klatil po portugalski regiji Algarve. Očitno pa tudi pozneje. Portugalski preiskovalci namreč veliko stavijo na pričevanje osebe, ki je bila zaposlena v letovišču Ocean Club, iz katerega je maja 2007 izginila Madeleine McCann. Tam naj bi bil opažen ravno v tistem času.

Nemška policija
Martin Ney

Tako je eden od dveh osumljencev, s katerima se ukvarjajo preiskovalci.

Enkrat že zanikal

Martin Ney je bil leta 2012 zaradi ugrabitve in umora treh dečkov ter zlorabe številnih drugih obsojen na življenje za rešetkami. Danes 48-letni Nemec se je oblačil v kamuflažna oblačila in v rastju prežal na otroke. Obraz si je zakrival z maskami in balaklavami. Leta 1992 je pokončal 13-letnega Stefana Jahra, leta 1995 osemletnega Dennisa Rostela in šest let pozneje še devetletnega Dennisa Kleina. Lani je odjeknila vest, da naj bi sojetniku priznal umor 10-letnega francoskega šolarja Jonathana Couloma, ki je umoril leta 2004. Preiskovali so ga tudi zaradi izginotja nemškega dečka Reneeja Hasseja, za katerim se je leta 1996 na Portugalskem izgubila vsaka sled, a ga niso nikoli obsodili.

Wikipedia
Skica oprave Martina Neyja

Ney se je pri 21 letih izšolal za učitelja, nato pa 1993 odpotoval v Ekvador, dve leti pozneje v Peru in leta 1996 še na Portugalsko. Da je ugrabil Maddie, je že pred časom zanikal.

Morilec otrok

Starša Kate in Gerry McCann nove sledi portugalske policije – ta je namig dobila od Scotland Yarda – nista komentirala. Se je pa oglasil družinski prijatelj, ki je po poročanju britanskih medijev dejal, da si ni težko predstavljati, kako se počutita, saj gre za "perverznega morilca otrok".