Obetavna sled

Na 12. obletnico izginotja male Maddie razkrili, da imajo novega osumljenca. A dvomijo, da je še živa

J.P.
3. 5. 2019, 16.34
Posodobljeno: 3. 5. 2019, 16.37
Deli članek:

Osumljenec je bil tistega usodnega dne leta 2007 na Portugalskem.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

Iz Portugalske prihajajo novice, da imajo tamkajšnji preiskovalci novega osumljenca. Je Madeleine McCann ugrabil tuji pedofil?

Obetavna sled

Spletna stran Expresso razkriva, da so osumljenca s primerom izginule Maddie povezali na podlagi pritožbe iz maja leta 2007. Osumljenec naj bi menda bil stari znanec portugalske policije. Preiskovali naj bi ga zaradi suma pedofilije, zdaj pa naj bi iz Londona prišle določene informacije, zaradi katerih je toliko bolj pritegnil njihovo pozornost. Predstavnik za stike z javnostmi Scotland Yarda tega ni hotel komentirati, pišejo britanski mediji.

Tudi lizbonski časnik Correio da Manha poroča, da se je v omenjenem primeru odprla nova sled. Ta naj bi bila tako obetavna, da so preiskovalci prejeli dodatna sredstva. Vseeno portugalska policija o tem vztrajno molči.

Portugalske oblasti sicer dvomijo, da je izginula še vedno živa.

Upata, da je še živa

Starša izginule Madeleine, Kate (51) in Gerry McCann (50), sta danes, na 12. obletnico njenega izginotja, dejala, da ju dejstvo, da policisti še niso obupali nad njuno hčerjo, navdaja z upanjem, obenem pa pomirja. Tudi sama sta odločena, da jo še naprej iščeta. Seveda upata, da je še vedno živa. Če je temu res tako, bo 12. maja dopolnila 16 let.

Tri leta stara Maddie je leta 2007 izginila iz kraja Praia da Luz na Portugalskem. V apartmaju sta v času izginotja bila le njena mlajša sorojenca, medtem ko sta starša s prijatelji večerjala v bližnji restavraciji.