Umor

17-letno dekle ubil na njenem domu

R.T.
6. 5. 2019, 09.39
Posodobljeno: 6. 5. 2019, 09.45
Deli članek:

Ellie Gould, ki je pred kratkim dopolnila 17 let, so našli mrtvo v petek popoldne v domači hiši v britanskem mestu Calne. Policisti so aretirali 17-letnega osumljenca.

Twitter/Wiltshire Police
Ellie Gould.

Ellie je obiskovala srednjo šolo Hardenhuish v britanskem Chippenhamu. Znanci in družina so jo opisali kot zgledno učenko, ki se je urila v dresurnem jahanju.

V petek popoldne so reševalci prejeli klic iz okrožja Springfield Drive v mestu Calne, kjer so našli truplo dekleta. Kljub hitremu posredovanju reševalnih enot, se Ellie ni več odzivala. Kot mrtvo so jo proglasili nekaj minut po tretji uri.

Kmalu zatem so policisti sporočili, da so sprožili preiskavo. Kljub temu, da uradnega podatka o vzroku smrti še ni, so preiskovalne enote primer začele obravnavati kot umor.

Osumljenec dobro poznal Ellie

Nekaj ur po odkritju trupla mladoletnega dekleta so v bližnjem gozdu našli in aretirali 17-letnega Alexa Davisa. Osumljenec, ki je žrtev dobro poznal, bo do sojenja ostal v priporu. Obdukcijski postopek, ki bo odkril vzrok smrti bodo izvedli v nedeljo.

Lancashire Police
Osumljeni Alex Davis.

Svojci 17-letne Ellie so v šoku. V izjavi so predstavniki šole, ki jo je Ellie obiskovala zapisali: "Skupnost Hardenhuisha je pretresena in užaloščena zaradi tragične smrti Ellie Gould. Naše misli in sožalje gredo v teh težkih trenutkih k njeni družini".

Tudi Kier Pritchard iz policijske enote Witshire je dodal: "Gre za tragedijo in tako zgodnjo izgubo življenja. Vsi družinski člani in širša skupnost so pretreseni. Hvala vsem policistom za strokoven odziv".