Serijski morilec

Še ena najdba v nizu grozot morilskega častnika: tokrat otroško truplo

J.P.
6. 5. 2019, 07.49
Posodobljeno: 6. 5. 2019, 09.35
Deli članek:

V jezeru so našli še drugo truplo. Osumljenec naj bi priznal, da je vanj odvrgel tri.

Profimedia
Nico Metaxas

Preiskovalci so iz jezera Kokkinopezoula izvlekli še peto truplo. To je druga tovrstna najdba v tednu dni.

Častnik je, kot smo poročali, žrtve poiskal na spletnih straneh za zmenke.

Častnik v ciprski vojski Nicos Metaxas naj bi priznal, da je v treh letih umoril pet žensk in dve deklici. Prvi ciprski serijski morilec umorov še ni bil obtožen. Vse njegove žrtve so tuje državljanke, deklici naj bi bili iz Filipinov in Romunije.

Predstavnik za stike z javnostmi ciprske policije je razkril, da je truplo, najdeno v jezeru, ki leži jugozahodno od ciprske prestolnice Nikozija, že precej razpadlo. Lokalni časopis Phileleftheros poroča, da naj bi šlo za truplo otroka.

Profimedia
Mary Rose Tiburcio

Žrtve tuje državljanke

Novica o umorih se je razširila sredi aprila, ko je zaradi močnega deževja iz opuščenega rudniškega rova naplavilo truplo 38-letne Filipinke Mary Rose Tiburcio. Po preiskavi so 18. aprila aretirali 35-letnega častnika. Le nekaj dni pozneje je bilo najdeno truplo druge ženske, domnevno naj bi šlo za 28-letno Ariano Palanas Lozano. Tudi ona je bila s Filipinov. To sta edini uradno identificirani žrtvi. Osumljenec je nato preiskovalce napotil k vodnjaku v bližini vojaškega strelišča zunaj prestolnice, kjer je bilo najdeno truplo pogrešene Filipinke, neuradno gre za 31-letno Maricar Valdez Arquiola. Tam so poleg Arquiole našli še eno truplo, šlo naj bi za 28-letno Filipinko Arian Palanas Lozano. Prejšnjo nedeljo so iz že omenjenega jezera v vasi Mitsero potegnili ostanke še ene žrtve, strpane v kovček.

Profimedia
Livia Florentina Bunea

Metaxas je bil včeraj na sodišču obtožen, da je posilil najstnico, 19-letno Filipinko. Med policijskim zaslišanjem je obtožbe zanikal. Z 19-letnico naj bi se spoznala na spletu, ko je odgovorila na oglas za modno fotografiranje. Na sodišče je prišel brez odvetnika, sodniku pa dejal, da nima "nič proti" priporu.

Profimedia
Arian Palanos Lozano

Niso se izkazali

Ciprska policija je sicer prejela veliko količino podatkov v zvezi z osumljenčevimi aktivnostmi – 350 so jih že obdelali, 150 jih je še v čakalni vrsti.

Profimedia
Maricar Valtez Arquiola

Primer je vrgel slabo luč na ciprske oblasti – predsednik Nico Anastasiades je v petek odpustil prvega med policisti Zachariasa Chrysostomouja, dan prej je namero o odstopu oznanil pravosodni minister Ionas Nicolaou. Oblasti so priznale, da so bile vse žrtve razen ene pogrešane. Izjema je bila le Nepalka, katere izginotje je bilo, potem ko je ni bilo več na delovno mesto, prijavljeno službam, pristojnim za priseljence.

Preiskovalci nadaljujejo z iskanjem tretjega kovčka, ki naj bi ga osumljenec po svojem priznanju odvrgel v omenjeno jezero. Metaxasu so včeraj pripor podaljšali za osem dni.