Drama pri Laškem

FOTO: Cisterna s fosforno kislino se je začela pogrezati

S.R.
6. 5. 2019, 10.04
Posodobljeno: 6. 5. 2019, 10.19
Deli članek:

Gasilci so v zgodnjih jutranjih urah posredovali v Zgornji Rečici v občini Laško, kjer se je v nezavidljivem položaju znašel voznik tovornjaka s cisterno.

Facebook / PGD Laško
Reševanje cisterne.

Voznik vlačilca cisterne s fosforno kislino je namreč ob približno 6.30 uri med vožnjo po lokalni cesti v Zgornji Rečici zapeljal s cestišča in obtičal na razmočenem terenu. Ker se je, kot poroča uprava za zaščito in reševanje, cisterna pričela pogrezati, je grozilo, da se bo ta na vodovarstvenem območju prevrnila.

"Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Laško in PGD Sedraž, ki so zavarovali območje, zaprli cesto ter skupaj z zasebnim vlečnim podjetjem z ustreznim vozilom začasno stabilizirali cisterno do prihoda nove, nato pa nadzorovali prečrpavanje vsebine," so zapisali. Gasilci so nesrečo in morebitno onesnaženje tako preprečili, o dogodku pa so obvestili tudi vse pristojne službe. Lokalno cesto, ki je bila zaradi dogodka začasno popolnoma zaprta, so zdaj že odprli.

Fosforjeva kislina se uporablja predvsem za pridelovanje gnojil, a njena uporabnost seže tudi na druga področja. Ker ni strupena, jo med drugim uporabljajo tudi v kolah in pralnih praških.