Brez odgovorov na 42-letno skrivnost

VIDEO: 12-letne Monike niso našli, a so odkrili druge sledi

S.R.
9. 4. 2019, 19.51
Posodobljeno: 9. 4. 2019, 19.56
Deli članek:

Nemška policija tudi danes nadaljuje z iskanjem trupla Monike Frischholz, ki je izginila pred več kot štirimi desetletji. V avtomobilu ga včeraj niso našli, a so naleteli na morebitne nove sledi.

Polizei Oberpfalz
Monika Frischholz je pogrešana od leta 1976.

Takrat 12-let stara Monika Frischholz je pred 42 leti izginila, potem ko je prestopila domač prag in se domnevno odpravila na srečanj z nekoliko starejšim fantom. Policija je prepričana, da je bila umorjena. Kot smo poročali včeraj, je nemška policija na podlagi novih informacij preiskala območje ob robu gozda v v občini Flossenbürg. Na območju so odkrili v zemljo zakopan avtomobil, ki so ga do večera izkopali in izvlekli na površje. Čeprav so upali, da bodo v njem našli Monikino truplo oziroma okostje in s tem razvozlali več desetletij trajajočo skrivnost, se to kot kaže ni uresničilo.

Policija je tudi danes nadaljevala s preiskovanjem terena. Čeprav v izkopanem volkswagnovem hrošču niso našli trupla, so po navedbah tiskovnega predstavnika Floriana Becka našli »sledi, ki bi lahko bile pomembne za ta primer.« Ali so našli celo dokaze, ki bi odgovorile na vprašanje, kaj se je z Moniko zgodilo, še ni znano, a je po poročanju nemških medijev zdaj že jasno, da so policisti najdbo točno tega avtomobila pričakovali. Ker je potrebna temeljita preiskava teh novih sledi, policija ni želela dati dodatnih pojasnil. »Policija je prepričana, da je na pravi sledi,« je dejal Beck. Preiskovalci morajo zdaj ugotoviti, kdo je lastnik zakopanega avtomobila. Ob tem se izkopavanja na območju nadaljujejo