Objestnost v Tržiču

FOTO: Po odvrženih čevljih in kruhu še »čudežni« rezanci?!

S.R.
9. 4. 2019, 18.29
Posodobljeno: 9. 4. 2019, 18.42
Deli članek:

Slovensko javnost so v teh dneh razburili odvrženi čevlji, ki še vedno iščejo lastnika, na družabnih omrežjih pa že poročajo o novi najdbi. Tokrat se je nekdo v naravi znebil tako imenovanih »čudežnih« rezancev.

Facebook
Kdo se je na tako umazan način znebil »čudežnih« rezancev?

Novogoriški policisti so danes sporočili, da v primeru odvrženih čevljev na Črnovrški planoti niso ugotovili znakov kaznivega dejanja zoper okolje. Še vedno sicer ni znano, od kod ti ponošeni in tudi popolnoma novi čevlji izvirajo oziroma kako so se na planoti znašli. Jasno je le, da sredi gozda ležijo že približno mesec dni in da bržkone »prihajajo« iz tujine. Ukradeni ali ne, v naravi nimajo kaj iskati, zdaj pa se lahko zgodi, da bo moral zanje poskrbeti lastnik gozda. 

Nova svinjarija

Uporabniki družabnih omrežij danes poročajo o novi nesnagi, ki se je znašla na mestu, kjer nima kaj iskati. Na tako imenovane »čudežne« rezance, rezance iz konjak oziroma glukomanan moke, ki jo krasi izjemno nizka kalorična vrednost, je opozorila članica facebook skupine LCHF recepti za vsak dan. Na travniku sredi Tržiča se je znašlo 32 paketov rezancev. Kdo se je v naravi znebil teh čudodelcev? Dobro vprašanje, na katerega poskušajo kar sami odgovoriti preostali člani skupine. Medtem ko eni povsem razumno sklepajo, da jih je glede na količino odvrgel nekdo, ki jih nabavlja za trgovino, so drugi bolj hudomušni. Menijo, da je nekdo preprosto obupal nad tovrstno prehrano, saj da imajo »ti rezanci dost specifično strukturo.« Če gre verjeti enemu opisu, je njihova tekstura »nekje med kabli, črvi in plastelinom.« 

Ne gre spregledati tudi dejstva, da je primer odvržene hrane znova povezan s Tržičem, kjer se je nedavno zgodila nečednost, o kateri smo že poročali. Takrat je nekdo ob rob državne ceste na območju Podljubelja odvrgel kar pol tone kruha. Tržiški župan Borut Sajovic je takrat dejal, da ga je to objestno dejanje tako kot še mnoge občane te gorenjske občine zelo zabolelo, saj gre nenazadnje za hrano. Kot smo poročali, je nekaj štruc in žemljic ležalo v črnih vrečah za smeti, nekaj pa v žakljih nekega mlinarstva iz Dolenjske, ki melje in prodaja moko, iz katere so ti odvrženi pekovski izdelki po vsej verjetnosti tudi narejeni.

Facebook
Uporabnica ne more verjeti, na kaj je naletela v Tržiču.