Živa zakopana

VIDEO: Dojenčica po osmih urah živa iz groba

S.R.
7. 6. 2018, 20.52
Posodobljeno: 7. 6. 2018, 21.01
Deli članek:

Novorojena deklica je čudežno preživela osem ur v grobu, v katerega jo je takoj po rojstvu položila družina.

Facebook/Polícia Militar de Mato Grosso
Policisti so zaslišali vzdihe in odvrgli lopate.

Grozljiv dogodek se je pripetil v mestu Canarana v brazilski zvezni državi Mato Grosso. Dojenčico je iz plitvega groba izkopala policija, potem ko sta jo, misleč, da je umrla ob rojstvu, zagrebli mati in babica. Policisti, ki so se v torek zvečer do približno 50 centimetrov globokega groba odpravili zaradi preiskave, so sprva začeli kopati z lopato, nato pa so šokirani zaslišali skoraj neslišno vzdihovanje. Pričakovali so trupelce, naleteli pa so na živo detece, ki se je je še vedno držala popkovina. Da je ne bi poškodovali, so delo nadaljevali z golimi rokami.

Iz groba so izvlekli od zemlje umazano dojenčico, ki kar osem ur ni vdihnila svežega zraka. Hitro so jo prepeljali v bolnišnico, še prej pa so ji v reševalnem vozilu sprostili dihalne poti in ji začeli dovajati kisik. Prevzeli so jo zdravniki na intenzivni negi, ki pravijo, da deklica kljub svojemu travmatičnemu začetku življenja dobro okreva.

Anonimna prijava 

Policisti so zadevo začeli preiskovati na podlagi anonimne prijave. Neznana oseba jim je namreč sporočila, da neka družina o smrti novorojenke ni obvestila pristojnih organov. Najprej so potrkali na vrata družinskega doma, nato pa so prečesali še okolico. Niso imeli težkega dela. Člani družine so prestopek nemudoma priznali, jih odpeljali do neoznačenega groba in dejali, da so se zgolj »držali tradicionalnega običaja.« Pojasnili so še, da je 15-letna mati rodila sama v kopalnici in da naj bi dojenčica ob rojstvu padla na tla in si poškodovala glavo. Zdravniki so pozneje potrdili, da je utrpela dva zloma lobanje. Njeno smrt je napak domnevno razglasila 57-letna babica, potem ko deklica po rojstvu ni zajokala. Opisala je, da je deklico, ki ni kazala »nobenih znakov življenja,« v skladu z indijanskim plemenskim običajem zavila v rjuho in zagrebla na vrtu. Policisti so zaslišali tudi mamo, ki je pozneje zaradi poporodnih težav pristala v bolnišnici. Babico so zaradi suma poskusa umora pridržali.

Bralce opozarjamo, da je videoposnetek zelo nazoren.