Odšla je prezgodaj

Kate in Pippa v šoku ob smrti kreatorke

Sonči Nered-Čebešek/Novice Svet24
7. 6. 2018, 20.40
Deli članek:

Modni svet je včeraj pretresla tragična novica, da si je modna ikona in ena od najbolj priznanih kreatork Kate Spade (55) vzela življenje. Žal njen samomor ni bil nepričakovan …

Profimedia
Kate Middleton v eni od čudovitih kreacij Kate Spade.

Kate, ki je bila znana kot najljubša modna oblikovalka številnih zvezd iz šovbiznisa, pa tudi vojvodinje Cambriške Kate in njene sestre Pippe Middleton, se je namreč dolgo borila z duševno boleznijo.

Profimedia
Pokojna Kate si je v javnosti vedno nadela vesel izraz.

Njena družina je zdaj razkrila, da si strokovne pomoči ni upala poiskati iz strahu, da bi to škodilo njeni blagovni znamki.

SPOROČILO

"Vedno sem te imela rada. Nisi ti kriva. Vprašaj očka!" je Kate zapisala v poslovilnem sporočilu svoji 13-letni hčerki Frances.

LAŽNI IMIDŽ

Njena starejša sestra Reta Saffo je razkrila, da sta jo z njenim možem Andyjem Spadom poskušala prepričati, da bi poiskala strokovno pomoč, a si je vedno zadnji trenutek premislila. Na koncu sta vedno pretehtala njena blagovna znamka ter imidž vesele in srečne modne oblikovalke. Nikdar se ji namreč ni uspelo sprijazniti z njenim zvezdniškim statusom, je pojasnila sestra. In to je še poslabšalo njeno domnevno bipolarno motnjo. »Nikoli ni pričakovala, kako uspešna bo postala njena blagovna znamka. Zato je bila nepripravljena,« je dejala Saffova in povedala tudi, da je Kate namignila, da si namerava vzeti življenje – dejala ji je namreč, naj se udeleži njenega pogreba, čeprav jih ne mara.

Profimedia
Obleke in nakit prijateljice Kate si je vojvodinja Cambriška nadela ob raznih priložnostih.

PRIJATELJICE

S sestrama Middleton je Kate menda prijateljevala več let, saj sta bili med njenimi dobrimi strankami. Prav zaradi Kate Spade jih je vojvodinja Kate od modnih kritikov večkrat slišala, saj si je zaradi dobrih odnosov večkrat nadela kakšne njene uhane, v obliki cofkov ali kaj podobno igrivega, kar je bilo po mnenju modnih poznavalcev premalo elegantno.

Pippa pa si je poleg oblek pri pokojni oblikovalki naročala torbice, tudi po deset na leto.

Vir z dvora je razkril, da sta se takoj po tem, ko se je razvedelo za tragično oblikovalkino smrt, sestri Middleton slišali po telefonu ter da je Kate točila solze in hlipala.

Profimedia
Pippa Middleton je eno od Katinih oblek nosila tudi na poročnem potovanju.