Samomor?

Pretres v kraljevi družini: ubila se je kraljičina mlajša sestra

K.M.
7. 6. 2018, 13.50
Posodobljeno: 7. 6. 2018, 16.30
Deli članek:

Predstavniki kraljeve družine so smrt potrdili in hkrati potrdili, da naj bi šlo za samomor.

Po izgubi očeta, ki je umrl lanskega avgusta, se nizozemska kraljica Máxima sooča s še enim hudim pretresom. Včeraj zvečer so v Buenos Airesu našli mrtvo kraljičino mlajšo 33-letno sestro Inés Zorreguieta. Novico o nepričakovani smrti so pri kraljevi družini že potrdili. Preiskava sicer še poteka, a vse kaže, da je Inés storila samomor. 

Najmlajša hči dolgoletnega argentinskega politika Jorga Zorreguiete in najmlajša sestra nizozemske kraljice je bila sicer zaposlena v argentinski vladi na oddelku za razvoj družbe. Dolgo naj bi se spopadala z depresijo in drugimi mentalnimi težavami. Kljub vsemu pa je imela s sestro, ki je od leta 2013 tudi kraljica Nizozemske, dober odnos. Bila je tudi botra najmlajši nečakinji, hčeri Maxime in kralja Willema-Alexandera, Ariani

Profimedia
Maxima in mlajša sestra sta se odlično razumeli.

Kraljica je že odpovedala vse obveznosti in obiske, ki bi jih morala opraviti s svojim možem. Kmalu pa naj bi se že odpravila v rodno Argentino. 

To je že drugi samomor v svetu znanih in poznanih. Pred dnevi si je svoje življenje vzela tudi priznana modna oblikovalka in svakinja priljubljenega komika.