Obsedena z Williamsovim samomorom

Modna ikona si je s šalom vzela življenje. Znana vsebina sporočila, ki ga je pustila hčerki

J.P.
6. 6. 2018, 08.33
Posodobljeno: 6. 6. 2018, 09.12
Deli članek:

Njen samomor ni bil nepričakovan, je dejala družina, saj se je dolgo borila z duševno boleznijo. A si iz strahu, da bi škodilo njeni znamki, ni upala poiskati pomoči.

Profimedia
Ni poiskala strokovne pomoči.

Modna oblikovalka Kate Spade se je včeraj zjutraj s šalom obesila v svojem domu v New Yorku. Imela je 55 let.

Profimedia
Blagovna znamka in imidž sta bila bolj pomembna od počutja.

Nepripravljena na slavo

Njena starejša sestra Reta Saffo je razkrila, da sta jo z njenim možem Andyjem Spadom skušala prepričati, da bi poiskala strokovno pomoč, a si je vedno zadnji trenutek premislila. Na koncu je vedno pretehtala njena blagovna znamka ter imidž vesele in srečne modne oblikovalke. Nikdar se ji namreč ni uspelo sprijazniti z njenim zvezdniškim statusom, je pojasnila sestra, kar je še poslabšalo njeno domnevno bipolarno motnjo. "Nikoli ni pričakovala, kako uspešna bo postala njena blagovna znamka. Zato je bila nepripravljena," je dejala Saffova in razkrila, da je namignila, da si namerava vzeti življenje – dejala ji je namreč, naj se udeleži njenega pogreba, čeprav jih ne mara.

Profimedia
Kate in Andy Spade

Sporočilo hčerki

Modna oblikovalka je uspela z linijo torbic; nezavestno in neodzivno jo je našla njena gospodinja. Za seboj je pustila moža Andyja, brata igralca Davida Spada, in 13-letno hčerko Frances. V sporočilu, ki je bilo najdeno ob njej, naj bi slednji na srce položila, da ni kriva ona.

"Vedno sem te imela rada. Nisi ti kriva. Vprašaj očka!" je menda zapisala, poroča TMZ.

Profimedia
Igralec David Spade, potem ko ga je novica o smrti svakinje že dosegla.

Obsedena s samomorom Robina Williamsa

Mož naj bi bil v času njenega samomora v stanovanju, sestra pa je še dejala, da naj bi Kate bipolarno motnjo "zdravila" z alkoholom.

Razkrila je tudi, da je bila obsedena s samomorom Robina Williamsa. Ko je leta 2014 odjeknila vest, da si je vzel življenje, se menda ni mogla odtrgati od poročil – gledala naj bi jih znova in znova. Sestra zato meni, da je kolesje takrat že bilo v teku.