Ognjeni zublji

FOTO: Metelkova v plamenih, osumljenca prijeli

J.P.
6. 6. 2018, 07.23
Posodobljeno: 6. 6. 2018, 13.54
Deli članek:

Obsežen požar, so zapisali. Osumljenec že na prostosti.

Gasilska brigada Ljubljana
V plamenih nadstrešek pred lokalom Jalla jalla.

Malo pred pol četrto uro zjutraj je zagorelo v gostinskem lokalu na Metelkovi. Odzvali so se gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so obvestili še prostovoljno gasilsko enoto Ljubljana-Mesto.

Po zdaj zbranih podatkih je znano, da je 25-letni osumljenec, ki so ga policisti prijeli kmalu po dejanju, z vnetljivo tekočino zanetil požar pred gostinskim lokalom Jalla jalla, nato pa s kraja pobegnil. Požar se je nato razširil na nadstrešek, sporočajo iz PU Ljubljana. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode. Policisti so osumljenca kmalu po dogodku prijeli v bližini. Mladeniča so že izpustili, grozi pa mu kazenska ovadba zaradi suma požiga.

Zagorel je leseni prizidek, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. "Celotna zunanja površina objekta je bila popolnoma v ognju. Izvedli smo dva napada, prvi je izvajal gašenje, drugi je bil namenjen gašenju in varovanju ostrešja sosednjega objekta, kamor se je požar že nekoliko razširil. Da bi pregledali prostore sosednjega objekta (mizarska delavnica), smo na sosednjem objektu razbili okno ter porezali tečaje vrat. V kasnejši fazi smo odstranili tudi del zunanjega opaža ter pogasili žarišča. V času požara lokal ni deloval. Notranjost je bila zaradi požara le delno poškodovana," so zapisali gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so intervencijo zaključili nekaj po peti uri.