Rešitev iz zagate

Najboljše aplikacije, ki jih morate imeti nameščene na izletih in dopustih

Z.F. / Novice Svet24
6. 6. 2018, 07.00
Deli članek:

Potovati v lastni režiji ali v organizaciji potovalne agencije? Nedvomno vam prva različica nudi precej več svobode in neodvisnosti ter možnost, da si ogledate natančno tisto, kar si želite, in da tam ostanete tako dolgo, kot vam prija.

Profimedia
Los Angeles, ZDA

Res pa je, da samostojno potovanje zahteva nekoliko več samoiniciative in organizacije. Predstavljamo nekaj nepogrešljivih aplikacij in spletnih strani, ki vam bodo v pomoč pri načrtovanju potovanj in izletov.

SKYSCANNER.NET

Odprite spletno stran, vtipkajte, kam in kdaj želite potovati, in kliknite »najdi«. Spletna stran Skyscanner vam bo poiskala možnosti in cene različnih letalskih prevoznikov, vaša naloga je le, da izberete najboljšo zase. Najdene možnosti lahko uredite glede na različne kategorije: glede na najnižjo ceno, skupni čas potovanja (upoštevani so vmesni postanki itd.), odhod na destinacijo ali odhod domov, želeno letalsko družbo ali število postankov ali prestopov.

BOOKING.COM

Letalske vozovnice so kupljene, zdaj pa je treba poiskati, kje bomo spali. Booking je zanimiva stran, ki omogoča, da ste glede svoje nastanitve precej izbirčni. Najprej vtipkajte, kam, kdaj in za koliko ljudi potrebujete nastanitev, nato pa imate možnost obkljukati še številne druge opcije – ali iščete hotel, apartma, B & B …, ali želite, da vam je na voljo brezplačno parkiranje, brezplačni internet, ali iščete objekt z notranjim ali zunanjim bazenom, objekt, ki dovoljuje (ali prepoveduje) domače ljubljenčke … Izbira je vaša!

AIRBNB.COM

V zadnjem času je zelo priljubljen tudi portal Airbnb, na katerem gostitelji z vsega sveta (na voljo je več kot 191 držav) nudijo možnost bivanja v svojih stanovanjih. Tudi na tej spletni strani najprej vnesete želeno destinacijo in število gostov, nato pa preprosto izbirate med stanovanji ali sobami, ki so vam na voljo. Večina med njimi ima izjemno prijazne lastnike, ki vam bodo z veseljem na voljo tudi za kakršnokoli vprašanje v zvezi z mestom, v katerem boste bivali.

TRIPADVISOR.COM

Ste sredi Londona in se znajdete pred zanimivo tajsko restavracijo, pa vas zanima, ali jo je vredno obiskati ali tvegate zastrupitev in bi bilo bolje večerjali kje drugje.

Vtipkajte ime restavracije na spletni strani Tripadvisor in dobili boste kup nasvetov iz prve roke. Pa ne le restavracije – ljudje, ki so že obiskali določen muzej, zanimivost ali kavarno, vam tu zaupajo svoje mnenje o tem, ali je zadeva vredna obiska ali ne.

NAVIGON.COM

Ko smo včasih potovali, smo ob prihodu v tuje mesto obiskali prvo infotočko in se oskrbeli z zemljevidom mesta, zdaj pa je treba le odpreti aplikacijo Navigon in vanjo vtipkati, kaj iščete: znamenitosti, restavracije, prenočišča, trgovine … Karkoli želite, aplikacija Navigon vas tja odpelje po najbližji poti. Zelo koristna je tudi, če potujete z avtom, saj vas bo popeljala na želeno točko, ne da bi razmišljali o tem, kam zaviti, kje so enosmerne ulice, kje boste parkirali in podobno.

HTTPS://TRANSLATE.YANDEX.COM

Če veliko potujete, je velika verjetnost, da se boste enkrat podali tudi nekam, kjer govorijo jezik, ki ga vi ne. Morda vam tudi angleščina ne bo v veliko pomoč, tako da se bo treba znajti drugače. Google translate je vsekakor ena od opcij, a kaj storiti, če nimate dostopa do interneta ali imate omejene mobilne podatke v tujini? Takrat pride prav prevajalnik Yandex, ki deluje brez povezave s spletom. Yandex je brezplačen slovar in prevajalnik za več kot 60 svetovnih jezikov, ki vam bo zagotovo olajšal trenutke, ko se boste zaradi svojega ali sogovornikovega neznanja jezika znašli v zadregi.

VIATOR.COM

Vas zanima, kako preskočiti vrsto za vstopnice na Eifflov stolp, bi radi kolesarili po dolini Napa ali pa se na Malti udeležili izleta po poteh Igre prestolov? Vse to in še več lahko storite z aplikacijo Viator, ki vam pomaga najti in rezervirati atrakcije ali izlete na več kot 1500 destinacijah.

WIKITRAVEL.ORG

Najboljši nadomestek za turistični vodnik Lonely Planet! Wikitravel deluje povsem enako kot velika sestra Wikipedia, le da od popotnikov zbira konkretne podatke o posameznih potovalnih destinacijah. Kako do tja, kje spati, kje jesti, kaj početi. Do pred kratkim je bila stran zelo pregledna, zdaj pa so jo »nakičili« z oglasi. Toda zaradi informativnosti bomo to spregledali, kajne?