Zalezovanje ljubice

Omerzu po neuspešnih vročitvah tokrat le prišel

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
5. 6. 2018, 20.33
Deli članek:

Prvi mož delovnega sodišča Stanko Omerzu je obtožen zalezovanja nekdanje ljubice, s katero je imel pred leti tudi intimen odnos.

Gabrijel Toplak
Obdolženi sodnik, tako pravi sodnica, naj bi poskrbel, da mu sodišče vabila ni moglo vročiti niti prek delodajalca.

Po nekajkrat neuspešno izročenih vabilih se je predsednik delovnega sodišča v Mariboru Stanko Omerzu, ki mu tožilstvo očita domnevno zalezovanje nekdanje ljubice, vendarle pojavil pred sodnico Karmen Krajnc. Slednja mu je, kot je dejala, vabila večkrat pošiljala po običajni pošti, pa tudi prek sodnega kurirja in sodnega vročevalca, vendar ga nihče od njih ni našel, čeprav je bil Omerzu na bolniškem dopustu.

Tudi če ga ne bo

Prepričana, da zadaj stoji on Oškodovanka naj bi septembra 2016 prejela telefonski klic, da je Stanko Omerzu naredil samomor in da bo s tem morala živeti do konca svojega življenja.

Krajnčeva, ki sicer tudi tokrat ni pričakovala, da se bo Omerzu pojavil v sodni dvorani, ampak je pričakovala, da bo morala obravnavo zaradi njegove nedosegljivosti spet preložiti, je tokrat ravnala drugače. Dala mu je vedeti, da mu bo v prihodnje sodila tudi, če se ne bo udeleževal obravnav. Odločila se je tudi za dokaj nenavaden način vročitve vabil in zapisnikarici naročila, naj mu jih za prihodnje naroke do septembra vroči kar v sodni dvorani. In prejem je moral Omerzu popisati, kot dokazilo, da je obveščen o terminih sojenja. Nadalje je med sodnico in obtoženim potekal pogovor o tem, koliko vabil je že pristalo v njegovem nabiralniku, a se je med drugim branil, da je bil na dopustu. Sodnica pa je v sodni dvorani celo razkrila, da naj bi obdolženi poskrbel, da mu vabila niso mogli vročiti niti prek delodajalca.

Prekinitve ni prenesel

Sodnica je na zadnji obravnavi začela brati listine v spisu, čeprav ji je Omrezu odgovoril, da se lahko štejejo za prebrane. Ponovno je prebrala podrobnosti o poznanstvu med obdolženim in oškodovanko iz Slovenske Bistrice, ki je jeseni 2016 sodnika policiji prijavila zaradi zalezovanja. Kot je bilo mogoče slišati, sta bila intimna od junija 2015 do spomladi 2016, ko je oškodovanka dojela, da ne bo izpolnil obljube o ločitvi s soprogo in se poročil z njo. Prekinila je razmerje z njim, vendar tega po njenih besedah ni prenesel in naj bi jo, trdi, na vse mogoče načine poskušal dobiti nazaj.