50. obletnica

Bivši dijaki še vedno enaki uživači

Dženana Kmetec / Štajerski tednik
5. 6. 2018, 21.30
Deli članek:

Enainštirideset nekdanjih dijakov takratne Kmetijsko-živinorejske šole na Ptuju se je srečalo po 50 letih. Tako kot takrat so tudi tokrat druženje razvili v zabavno, navihano in razigrano.

Štajerski tednik
Za druženje poskrbijo še danes.

Srečanja se je udeležilo 41 nekdanjih dijakov, učiteljica Silva Fartek, ravnatelj današnje Biotehniške šole ŠC Ptuj Marjan Horvat in nekdanji ravnatelj Vladimir Korošec. 

Številne generacije so se v zadnjih 65 letih izobraževale na današnji Biotehniški šoli Šolskega centra Ptuj. Ta je sicer večkrat spreminjala svoje ime, se preselila in izvajala nove programe. Toda nekatere stvari se očitno niso spremenile: lepi spomini na srednješolska leta, ki so ostali šolarjem. Obujali so jih pred kratkim, ko so se srečali in zaznamovali 50 let, odkar so se poslovili od dijaških klopi.

Od kmetov do podjetnikov

»Učenci so na Ptuj prihajali iz vseh koncev Slovenije. Vsi so si v tistih letih začrtali svoj poklicni izziv. Večina jih je ostala povezanih s kmetijsko dejavnostjo, zemljo in njenimi darovi. Nekaj pa je tudi zelo uspešnih podjetnikov,« je dejala Silva Fartek, ki je bila v tistih letih učiteljica športne vzgoje.

Prvo večje srečanje so sicer organizirali že pred 10 leti, tokrat pa so s pomočjo Fartekove dogodek razširili in medse povabili kar tri generacije.

Štajerski tednik
Šolanje je takrat potekalo v turniškem gradu, ki je bil tudi dijaški dom.

Marsikaj drugače

Ugotavljali so, da se je v pol stoletja marsikaj spremenilo, pravijo, da predvsem okolje in odnosi med ljudmi. »Nekoč smo bili veliko bolj družabni in ta naš občutek želimo ohraniti še naprej, zato tudi ta srečanja,« so dejali. V času njihovega šolanja je šolo vodil pokojni Egon Zorec, so pa na druženje povabili tudi aktualnega ravnatelja Biotehniške šole ŠC Ptuj Marjana Horvata in nekdanjega dolgoletnega ravnatelja Vladimirja Korošca.