Šokantni posnetek iz Stuttgarta

VIDEO: Policaji so ga pretepli, ker ni želel ugasniti cigarete

S.R.
6. 4. 2017, 21.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V policijski preiskavi so se znašli štirje nasilneži iz lastnih vrst, potem ko je bil na spletu objavljen videoposnetek njihovega napada na moškega, ki ni želel ugasniti cigarete.

Zajem zaslonske slike/Youtube

Policija v Stuttgartu je včeraj potrdila, da je preiskava incidenta v teku in da so dva policaja že premestili na pisarniško delovno mesto.

Videoposnetek je nastal na kraju prometne nesreče, ki se je 19. februarja zgodila na ulici Willy Brandt v Stuttgartu. Na posnetku je slišati, kako policisti moškega, ki je bil v nesreči sicer udeležen tudi sam, pozivajo, naj ugasne cigareto. Ko tega ni želel storiti, so se trije spravili nanj, nakar se jim je pridružil še četrti, ki ga je z gumijevko začel pretepati po ta »zadnji«. Videti je tudi, kako ga eden od policajev, ki ga je držal za vrat, z roko večkrat udari po glavi.

Tiskovni predstavnik policije je izjavil, da so ob ogledu posnetka ostali »brez besed,« poroča časopis Stuttgarter Zeitung. V uradnem policijskem poročilu, objavljenem 19. februarja, je navedeno, da je »verbalni spor prerasel v to, da je 35-letnik napadel 28-letnega policijskega uslužbenca, zaradi česar je policaj z glavo udaril ob pločnik. Na srečo je bil do poldneva z lažjimi poškodbami iz bolnišnice že izpuščen.« V poročilu je bilo navedeno tudi, da proti 35-letniku poteka preiskava zaradi upiranja uradni osebi.

Napad razjarjenih policistov se na videoposnetku začne po tretji minuti: