Smrt na dolenjski avtocesti

FOTO: Tragično: v nesreči umrl 40-letni Gregor

Sašo Avramovič
6. 4. 2017, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Huda prometna nesreča, ki se predvčerajšnjim zgodila na dolenjski avtocesti, je bila usodna za voznika avtomobila, po naših informacijah 40-letnega Gregorja H. iz Ljubljane.

PGE Krško
Posledice tragičnega trčenja.

Bilo je predvčerajšnjim, nekaj minut čez šesto zvečer. Močno je počilo na dolenjski avtocesti, na odseku Drnovo–Čatež ob Savi, natančneje pri kraju Skopice.

Ni bil pripasan

Letos so na cestah na območju novomeške policijske uprave v prometnih nesrečah umrli trije ljudje. 

»Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 40-letni voznik vozil avtomobil Škoda Octavia iz smeri Drnovega proti Obrežju. Pri kraju Skopice je na levem prometnem pasu z veliko hitrostjo silovito trčil v zadnji del tovornega vozila hrvaških registrskih oznak. Voznik tovornega vozila je vozil po levem prometnem pasu zaradi prehitevanja drugega tovornega vozila. Voznik avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče,« je sporočila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto. Na kraju dogodka so posredovali krški poklicni gasilci (kot nam je povedal Aleš Stopar, poveljnik gasilske operative v PGE Krško, jih je bilo na kraju pet s tremi vozili) in krški reševalci, ki so 40-letnika, po naših informacijah Gregorja H. iz Ljubljane, oživljali, a mu žal ni bilo več pomoči.

PGE Krško
Gregor je z veliko hitrostjo silovito trčil v zadnji del tovornjaka.

Zavarovali kraj dogodka

»Gasilci so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem, počistili razlite motorne tekočine in pomagali vlečni službi pri odstranitvi vozila,« je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Zaradi ogleda kraja nesreče, ki se ga je udeležil tudi okrožni državni tožilec, in odstranjevanja posledic je bila avtocesta med Drnovim in počivališčem Čatež zaprta. »Obvoz je bil urejen, ob 21. uri je bil promet delno sproščen po levem prometnem pasu, ob 22. uri pa so bile posledice nesreče odstranjene in promet sproščen. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo,« je še dodala Drenikova. Letos so na cestah na območju novomeške policijske uprave v prometnih nesrečah  umrli  trije  ljudje, v enakem obdobju lani je bilo pet smrtnih žrtev.

PGE Krško
Na kraju so posredovali krški poklicni gasilci in krški reševalci.

PGE Krško
Avtocesta med Drnovim in počivališčem Čatež je bila dlje časa zaprta.