Usodni pohod

Razmere otežujejo preiskavo smrti 47-letnice

M.V.
6. 4. 2017, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Popoldanski sprehod po težko dostopnem področju v okolici Dola pri Hrastniku je bil poslednji za 47-letnico, ki je storila napačen korak in zdrsnila v prepad.

arhiv
Globok padec skozi skale ji je vzel življenje.

Pot proti Rudniškim rovom načeloma ni nevarna.

Pohodnica je izkoristila torkovo popoldne za izlet v hribe in se odpravila po pohodniški poti v smeri proti Rudniškim rovom, ki jo sicer dnevno prečijo številni gorski sprehajalci. Kot so nam povedali, so na poti sicer manjše skalnate ovire, vendar je nezahtevna, zato posebna zaščitna oprema na tem področju ni potrebna. Po naših neuradnih informacijah naj bi 47-letnici spodrsnilo, nato pa je zgrmela v dolino, posuto s skalami. Maja Ciperle Aldešič, s Policijske uprave Ljubljana, je povedala, da je ponesrečenka med hojo po skalah v gozdu omahnila okoli 70 metrov globoko.

arhiv
Torkov popoldanski pohod je bil usoden za sedeminštiridesetletnico.

Takoj podlegla poškodbam 

Zaradi hudih poškodb je bila pohodnica na kraju nesreče mrtva.

Čeprav je padla na težko dostopno območje gozdov, so bili policisti in reševalci kmalu, v manj kot eni uri, na kraju nesreče, saj so takoj po padcu prejeli obvestilo o ponesrečeni osebi. V intervenciji so sodelovali hrastniški policisti, reševalna ekipa NMP Hrastnik in pet gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Dol pri Hrastniku. Vodja intervencije gasilcev Urban Romih je povedal, da je bila ponesrečenka takoj mrtva. Padec čez skale v globino je namreč 47-letnici povzročil tako hude poškodbe, da je praktično takoj podlegla poškodbam. Gasilci so sprva nudili pomoč z osvetljevanjem terena, pozneje pa so mrtvo pohodnico s kraja nezgode odnesli do mrliškega avta, nam je povedal Romih.

Preiskava se nadaljuje

Gorski reševalci so že drugi dan na terenu, kjer v spremstvu policije preiskujejo vzroke za tragično nesrečo. Ciperle Adlešičeva nam je povedala, da je bila včerajšnja preiskava okoliščin nesreče prekinjena zaradi konca dnevne svetlobe, saj je kmalu nastopila noč, oglednike pa je oviralo tudi močnejše deževje. »Gre za težko dostopen, kamnit in gorat predel, ki je težje prehoden, zato smo morali na pomoč poklicati našo gorsko ekipo, ki bo čez dan zbrala natančnejša obvestila o vzrokih in okoliščinah nesreče,« nam je povedala tiskovna predstavnica ljubljanskih policistov.