Karierna priložnost

Z oglasom iščejo predsednika vlade

G.G.
12. 5. 2016, 11.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Iščete sijajno plačano službo v središču ene najbolj atraktivnih evropskih prestolnic? Radi potujete, obvladate nemščino, navdušujete na javnih nastopih in se v kriznih razmerah znajdete kot riba v vodi? Potem vam je položaj avstrijskega kanclerja pisan na kožo.

Profimedia
Domovanje avstrijskega kanclerja na Ballhausplatzu.

Pred dnevi je odstopil avstrijski kancler Werner Faymann. Po prvem krogu predsedniških volitev, na katerih je pogorel socialdemokratski kandidat, je izgubil podporo v lastni stranki. Njegov naslednik bo moral vsaj nekoliko korigirati politične smernice. V času, ko vladajočo rdeče-črno koalicijo ogrožajo skrajno desničarski svobodnjaki, bo moral novi kancler avstrijski javnosti postreči z jasnim odgovorom na izzive, ki jih predstavljajo migracije in socialna politika.

Glavni favorit za kanclerja je bil Gerhard Kern, 50-letni direktor avstrijskih železnic, ki so ga danes tudi izbrali za avstrijskega predsednika vlade.

Kadrovska agencije karriere.at pa je še pred tem pogumno objavila oglas, s katerim so bolj za šalo kot zares iskali novega predsednika avstrijske vlade.

Zapisali so, da je njihov klient srednje velika evropska država, ki išče voditelja. Politične izkušnje so zaželene, niso pa nujne. Kandidat naj ima tudi dobre vodstvene in retorične sposobnosti, hkrati pa se mora odlično znajti v kriznih, stresnih razmerah. Ne sme imeti strahu pred nastopanjem, intervjuji, imeti pa mora razvejano mrežo poznanstev med politiki in pomembnimi osebami v avstrijskem prostoru in širše.
In kaj ponuja delodajalec? Pisarno v središču Dunaja, službeno stanovanje in službenega voznika ter udeležbo na številnih zanimivih prireditvah.

Plača? 21.715,70 evrov bruto mesečno ne glede na izobrazbo in kvalifikacije. Preživeti se da.