Pogrešana 18 dni

Le upajo lahko, da je Slavica še živa

R.T.
12. 5. 2016, 10.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

»Samo upamo, da je Slavica še živa,« je dejal njen partner. 38-letnica je še vedno pogrešana, potem ko je 24. aprila izginila v Trstu.

Slavica Kustić in Velimir Tomić

V iskanje Slavice Kostić iz Kučeva, za katero se je 24. aprila v Trstu izgubila vsaka sled, se je vključil tudi Interpol, srbski policisti pa tesno sodelujejo z italijanskimi kolegi. Vseeno se preiskovalci do sedaj še niso uspeli dokopati do informacij, ki bi pripomogle k razjasnitvi okoliščin Slavičinega izginotja.

24. aprila je za Slavico Kostić izginila vsaka sled.

Italijanski policisti menda nočejo razkriti, kaj so pokazali posnetki nadzornih kamer v Trstu, kjer je bil nazadnje lociran njen telefon, je povedal njen partner Velimir Tomić.

Iskala jo je tudi hčerka

38-letnica se je 24. aprila odpravila v Trst, kjer skrbi za starejši par in kjer ima domovanje. Kmalu po izginotju je v Trst odpotovala tudi Slavičina hčerka iz prvega zakona, Nevena Manojlović, da bi izvedela, kaj se je zgodilo z njeno mamo. Odgovorov ni dobila. 

Vložila tožbo zaradi nadlegovanja

Tako Tomić kot Milada Trujić, Slavičina mati, sta posumila, da je z njenim izginotjem povezan Slavičin bivši mož. »On je sicer v Kučevu, a to ne pomeni, da ni morda najel koga, da opravi z njo. Ko je bila prijavljena za pogrešano, so italijanski policisti v sistemu videli, da je Slavica proti njemu zaradi nadlegovanja vložila tožbo,« je povedal Tomić. Tudi mama Milada se spominja, kako ji je nekoč zabrusil, a če ne bo njegova, ne bo od nikogar in da bo zaklal njo in njenega novega partnerja. »Poklicala sem ga, a mi je le na kratko rekel, da je slišal, da je Slavica izginila, a da o tem ne ve ničesar, nato pa je prekinil,« je povedala Milada.