Predrznost

Pištolo, s katero je ustrelil temnopoltega najstnika, bo dal na dražbo

G.G.
12. 5. 2016, 10.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ameriški policist George Zimmerman je februarja 2012 ustrelil neoboroženega najstnika Trayvona Martina. Sodišče je julija 2013 ocenilo, da je streljal v samoobrambi.

Profimedia
Trayvon Martin bi bil danes star 21 let.

www.gunbroker.com
Koliko bo navrgla pištola?

Zimmerman je bil obdolžen, porotniki pa so med tremi možnostmi, za nenaklepni umor, za uboj ali za oprostilno sodbo, izbrali slednjo.

Dve leti po sodbi je Zimmerman ponovno razburja ameriško javnost. Pištolo, s katero je ustrelil takrat 17-letnega Trayvona Martina, želi prodati. Zaslužiti s smrtjo najstnika, nekateri bi rekli z ubojem.
Zimmerman pravi, da bo denar od prodaje namenil boju zoper »protiorožarski lobi«, ki ga vodi demokratska kandidatka za predsednico Hillary Clinton.

Zimmermanu je ministrstvo za pravosodje pištolo, ki jo sam imenuje »ameriška ikona« nedavno vrnili. Začetna cena na dražbi, ki se začne danes, trajala pa bo 24 ur, bo 5000 dolarjev.

Smrt temnopoltega najstnika je sprožila burne reakcije v ZDA. Na sojenju so Zimmermanovi odvetniki vztrajali, da je Martina ustrelil v samoobrambi, medtem ko je tožilstvo vztrajalo, da je šlo za nenaklepni umor. Porota je bila na strani obrambe.