Svet

Nasilje med Izraelci in Palestinci znova terjalo krvni davek

sta
13. 11. 2015, 17.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na Zahodnem bregu je izbruhnilo novo nasilje med Palestinci in Izraelci. Dva Izraelca so ubili v strelskem napadu na njun avtomobil blizu Hebrona na jugu Zahodnega brega, je sporočila izraelska vojska. V Hebronu pa so izraelski vojaki med protesti ustrelili Palestinca. Ranam, ki jih je utrpel na protestu v četrtek, pa je podlegel še en Palestinec.

Arhiv Svet24

Izraelski smrtni žrtvi strelskega napada sta bila oče in sin. Še ena oseba - najstnik - je bila ranjena. Izraelski vojaki preiskujejo območje in iščejo napadalce, uvedli pa so tudi omejitve gibanja za Palestince.

Palestinsko zdravstveno ministrstvo je medtem danes sporočilo, da so izraelski vojaki med protestom v Hebronu ustrelili in ubili Palestinca. Blizu Hebrona je že v četrtek potekal protest, na katerem je izbruhnilo nasilje, danes pa je za posledicami ran umrl en Palestinec.

Že v četrtek je v Hebronu tekla kri, saj so izraelske sile izvedle racijo v bolnišnici, pri tem pa enega Palestinca ubile, drugega pa aretirale.

Od začetka oktobra, ko so se zaostrili odnosi med Izraelci in Palestinci, je bilo na Zahodnem bregu ubitih najmanj 63 Palestincev, v Gazi pa še dodatnih 19, na izraelski strani so zabeležili 13 smrtnih žrtev.