Črna kronika

Ona ga je zavrnila, on pa je v besu streljal v strop

T.R.
13. 11. 2015, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Gost lokala v Zadru se je zagledal v 15 let starejšo žensko in ji sledil do doma. Ko mu je dala jasno vedeti, da ne bosta par, je zagrabil pištolo in streljal v strop.

Cropix
Zaradi nečednega dejanja si je mladenič prislužil kazensko ovadbo zaradi več kaznivih dejanj.

Sobotno druženje s prijatelji v enem od lokalov v Zadru bi se lahko za 37-letno domačinko, ki je postala žrtev 15 let mlajšega gosta, končalo tragično, a se na srečo ni. Tega večera se je v lokalu vanjo zagledal 22-letni mladenič. Očitno ga je tako močno zadela amorjeva puščica, da se ji ni mogel upreti. Žensko je začel ogovarjati in se ji ponudil, da ji plača pijačo. Potem je izrazil željo po tem, da bi bila skupaj. Ženska se ni zmenila za njegovo dvorjenje oziroma za nadlegovanje in ga je na vljuden način odklonila. Da bi imela mir pred njim, je zapustila lokal in se sama odpravila domov. Njena odločitev pa se ni izkazala ravno za dobro.

SLEDIL JI JE DO DOMA 

Ko je nič hudega sluteč zapuščala lokal, se Zadran ni obiral, ampak ji je sledil. Ker jo je na poti znova začel nadlegovati, ga je sedemintridesetletnica spet zavrnila in stekla stran. Njena zavrnitev  je mladeniča tako razburila, da je stekel za njo na hodnik neke zgradbe in iz žepa potegnil pištolo ter streljal v strop. Prestrašena ženska je zagrabila mobitel, da bi poklicala policijo, a so ji na pomoč priskočili sosedje, ki so slišali streljanje. Strelec je urno stekel proč, vendar daleč ni prišel. Kmalu so ga izsledili policisti in pri njem našli pištolo, za katero ni imel dovoljenje. Zaradi nečednega dejanja si je mladenič prislužil kazensko ovadbo zaradi več kaznivih dejanj, med njimi zaradi grožnje, ker ni imel dovoljenja za orožje, in povzročitve splošne nevarnosti. 



***Vmesni stavek: Pri rosnih 22. letih si je mladenič prislužil tri kazniva dejanja.***