Svet

ZDA podprle slovenske nevladne organizacije pri migrantski krizi

sta
13. 11. 2015, 16.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani in nacionalna platforma nevladnih organizacij Sloga, ki se ukvarja predvsem z mednarodnim razvojnim sodelovanjem in humanitarno pomočjo, sta danes podpisala dogovor o sodelovanju. ZDA so tako s 100.000 evri podprle projekt nevladnih organizacij na področju migracij.

Reuters
Ameriški veleposlanik v Sloveniji, Brent Hartley.

Podpora bo nevladnim in humanitarnim organizacijam pomagala pri koordinaciji odziva na begunska in migrantska vprašanja, so sporočili iz veleposlaništva, kjer poudarjajo, da slovenske nevladne organizacije in civilna družba "igrajo močno ter pozitivno vlogo pri podpori beguncem in migrantom, ki potujejo skozi Slovenijo".

Projekt se osredotoča na izboljšanje zmogljivosti organizacij civilne družbe pri odzivu na trenutne izzive, pa tudi na dolgoročne aktivnosti, povezane z integracijo ranljivih družbenih skupin, so pojasnili na veleposlaništvu v sporočilu.

"Upamo, da bo projekt pomagal nevladnim organizacijam pri njihovem vztrajnem trudu pomagati tistim, ki so pomoči najbolj potrebni," je ob tej priložnosti poudaril ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent Hartley.

"Čeprav večina beguncev samo prečka Slovenijo, vsi vemo, da sta dobra koordinacija človekoljubne pomoči in spremljanja dogodkov na terenu ključnega pomena. V nekem trenutku se bo določeno število beguncev odločilo ostati v naši državi in nevladne organizacije jim lahko pomagajo," je povedal direktor platforme Sloga Marjan Huč.