Črna kronika

Veseljaku z Jesenic policisti odklopili elektriko

S.S.
13. 11. 2015, 16.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kršitelji lahko začasno ostanejo tudi brez plina in vode.

Profimedia
Kršitelj plača stroške izklopa in priklopa ter morebitno nastalo škodo.

Pri povzročanju hrupa gre za nedovoljeno motenje miru in počitka med 22. uro zvečer in 6. uro zjutraj, v tem času morata biti na primernem volumnu tudi televizija in radio. Izjema so le nujni interventno-vzdrževalni posegi, so še pojasnili na kranjski policijski upravi. 

V noči na četrtek so jeseniški policisti posredovali na KoroškiBeli zaradi nočnega kaljenja javnega reda in miru, upravljavcu pa zaradi preprečitve nadaljevanja prekrška stanovalca odredili začasen izkop dobave elektrike. 

Za preprečitev nadaljevanja prekrška lahko namreč policisti zgolj z ustno odredbo ukažejo upravljavcu začasen izklop dobave elektrike, plina ali vode pri kršitelju, če to nima hujših posledic za druge osebe in je ukrep sorazmeren glede na kršitev.

Kršitelj v tem primeru plača stroške izklopa in priklopa ter morebitno nastalo škodo. Pri povzročanju hrupa gre za nedovoljeno motenje miru in počitka med 22. uro zvečer in 6. uro zjutraj, v tem času morata biti na primernem volumnu tudi televizija in radio. Izjema so le nujni interventno-vzdrževalni posegi, so še pojasnili na kranjski policijski upravi.