Svet

V ZDA panika zaradi novega "terorističnega napada"

STA/J.P.
12. 9. 2015, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ob petkovi obletnici terorističnih napadov v ZDA 11. septembra 2001 je nek moški v bližini železniške postaje Union v Washingtonu zabodel žensko.

Thinkstock

Za njim se je pognal varnostnik in ga na postaji s strelom iz pištole ranil, več tisoč ljudi pa se je panično razbežalo na vse strani, misleč, da gre za nov terorističen napad.

Policija je kasneje sporočila, da je šlo za družinski spor in da ženska niti ni bila huje poškodovana. Preživel bo tudi napadalec, ki je po napadu nanjo pobegnil na postajo Union, tam pa v paniki proti varnostniku, ki ga je lovil, naperil nož. Ta ga je potem ustrelil, vendar le ranil.

Ko je odjeknil strel, pa se je začel stampedo, saj so potniki na postaji najprej pomislili, da gre za teroristični napad. Američani še posebej ob obletnicah napadov 11. septembra nenehno poslušajo opozorila o povišani stopnji nevarnosti in pozive o previdnosti.

"Ljudje so se samoevakuirali," je bežanje na vse strani opisala vodja železniške policije Polly Hanson. Železniški promet se je za nekaj časa povsem ustavil, dokler policija ni ugotovila, da je šlo za osamljen incident, in tega sporočila naprej.