Slovenija

Simona Dimic spet šefica

G.J.
12. 9. 2015, 06.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Simona Dimic, ki se je julija zaposlila v odvetniški pisarni Čeferin, je na predlog sodelavca in nekdanjega odvetnika postala generalna sekretarka Konjeniške zveze Slovenije.

Mediaspeed

Simona Dimic, nekdanja vodja kabineta bivšega predsednika vlade Boruta Pahorja, je postala generalna sekretarka Konjeniške zveze Slovenije. Na to mesto jo je predlagal njen odvetnik Jožef Klavdij Novak, ki je vodenje Konjeniške zveze Slovenije prevzel prejšnji teden. Upravni odbor je predlog potrdil, poročajo spletni portali.

Mediaspeed

Simona Dimic je bila vodja kabineta nekdanjega premierja Boruta Pahorja Kariero je nadaljevala v pravniških vodah, zdaj bo nadzirala dresuro konj.

Klavdij Novak dela v odvetniški pisarni Čeferin, Dimičevo pa je zastopal v tožbi proti državi, ko je zaradi nepravilnosti pri financiranju obnove hiše v Murglah odstopila s položaja vodje kabineta. Čeprav se je za odstop odločila sama, je zahtevala odpravnino v višini treh nadomestil plače. S tožbo sta Dimičeva in Novak uspela.

Predlagana, ker ji zaupajo

»Predlagal sem nekoga, ki ga poznam, s katerim lahko delam in mu zaupam,« pravi predsednik konjeniške zveze Novak. Simona Dimic bo funkcijo sekretarke opravljala pogodbeno. Konjeniško zvezo Slovenije bo predstavljala pri Olimpijskem komiteju Slovenije, kjer ima zveza dva glasova, pripravljala bo razpise in pridobivala sponzorje ter se ukvarjala z marketinškimi dejavnostmi. Kakšno bo njeno plačilo, Novak še ne ve, ker –kot pravi–, o tem še ni razmišljal. Prav tako ne ve, kakšna so bila izplačila prejšnjim sekretarjem, saj »primopredaje poslov še niso izvedli«.

Z domnevno spornim kreditom se je ukvarjala tudi protikorupcijska komisija.

Dobila 700 tisoč evrov kredita

Zaradi afere s kreditom, ki ga je Dimičeva dobila za obnovo hiše v Murglah, je v kazenskem postopku že šest ljudi. Po informacijah Pop TV je specializirano državno tožilstvo vložilo obtožnice tudi zoper tri nekdanje člane uprave NLB, neuradno gre za Draška Veselinoviča, Mateja Narata in Mirana Vičiča.