Svet

Napadli predsednikovo bratovščino

STA / S.R.
1. 7. 2013, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nasprotniki egiptovskega predsednika Mohameda Mursija so danes po spopadih z njegovimi privrženci vdrli v sedež Muslimanske bratovščine v Kairu.

Reuters
Mursija niso več marali.

Po podatkih egiptovskega ministrstva za zdravje je bilo v spopadih med nedeljskimi protesti ubitih 16 ljudi, 780 pa ranjenih. Ko so protestniki zasedli sedež Muslimanske bratovščine, so iz zgradbe začeli metati stvari in odnašati vrednejše predmete. Po navedbah prič v zgradbi v četrti Mokatam takrat ni bilo članov Muslimanske bratovščine, saj so jih že pred tem pospremili ven.

Protestniki so na sedežu gibanja, ki mu pripada tudi Mursi, ob spremljavi domoljubne glasbe vzklikali gesla proti predsedniku in Muslimanski bratovščini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Protivladni protestniki, ki zahtevajo odstop Mursija, so v nedeljo zvečer požgali prvo nadstropje zgradbe, člani Muslimanske bratovščine pa so odgovorili z avtomatskim orožjem in šibrovkami. Po navedbah zdravniških virov je bilo v spopadih okrog sedeža bratovščine ubitih najmanj 12 ljudi.

Spopadi med nedeljskimi množičnimi protesti, ki so jih Mursijevi nasprotniki pripravili po vsej državi, so po podatkih ministrstva za zdravje terjali 16 življenj.